Hur vet jag att min luftrenare fungerar?

En luftrenare är en viktig apparat i bostäder och kontorsområden, särskilt när någon röker eller har allvarliga allergier. Ibland kan det vara svårt att veta om renaren fungerar korrekt. Inte alla luftrenare föra oväsen. Huruvida luftrenare använder ett HEPA-filter, UV (ultraviolett) ljus eller båda, det finns sätt att avgöra om det fungerar korrekt.

luft~~POS=TRUNC

Luftrenare arbete genom att cirkulera luft genom ett rum. Om du inte kan känna luften som kommer ut ur renaren varje så ofta, kan det inte fungera.

Pre-Filter

Många modeller har två filter med den första är ett förfilter. Detta filter tar hand om de större partiklar från luften. Om detta filter är rena när de tas bort och inspekteras, problemet ligger hos renaren. Filtret bör kunna rengöras eller bytas ut.

HEPA eller andra filter

Huvudfiltret på renaren bör inte vara ren när den avlägsnas heller. Om det är, då kan behövas en ny reningsverk. Om detta filter är smutsigt, tvätta eller byta ut den.

Om de områden som ovan fungerar, är renaren sannolikt inte problemet. Om luftrening verkar vara ett problem, kan en större modell behövas som är särskilt utformad för att fungera i större områden av utrymme.