Hur ofta ska man byta en stuga luftfilter?

Hur ofta använder du din AC och värmare?

Äger du kör ofta genom Smog-Laden områden?

Om du är oklart om hur ofta du bör byta din stuga luftfilter, finns det ett antal faktorer att ta hänsyn till. Nedan är de viktigaste sakerna att tänka på innan du ändrar din stuga luftfilter.

Hur ofta du använder bilens luftkonditionering eller värmesystem är en av de viktigaste faktorerna att tänka på innan du ändrar din luftfilter. Om du bor i ett varmare klimat och använda bilens AC på en daglig basis, bör du byta filter minst en gång om året. Alternativt, om du bor i ett svalare klimat och göra frekventa användningen av fordonets värmesystem, gör en punkt att ändra din luftfilter årligen.

Om smog-lastad områden är en del av din dagliga pendla, kan detta vara en avgörande faktor för hur ofta du ändrar din stuga luftfilter. Om du tillbringar en hel del tid på fulla motorvägar eller bor i en stor stad, är det rekommenderat att du ändrar din stuga luftfilter en gång var sjätte månad. Underlåtenhet att byta filter regelbundet är skyldig att dramatiskt påverka prestanda bilens uppvärmning och luftkonditionering.