hur mycket färg behöver du?

Vad du målar

Paint Formel

Test Coat

Hur mycket färg behöver du täcka ett rum? Det kan vara frustrerande att göra en andra resa till färgen räknaren, efter att ha fallit mindre än den nödvändiga färgen för ditt projekt, eller hamna med burkar oanvänd färg som du inte behöver köpa. Även material och rockar kan ändra mängden av färg som du behöver, finns det oftast några riktlinjer att följa.

Ett rum som bara behöver måla på väggarna kommer att kräva mindre färg än ett rum som kommer att vara målade i sin helhet, inklusive väggar, dörrar, lister och tak. Dessutom kommer hem med oavslutade eller mörka väggarna behöver en andra skikt av färg, vilket innebär att du behöver dubbelt så mycket färg som ett hus med ljusa väggar.

Den kvadratfot formel är ett bra ställe att börja, men det är bara en riktlinje och inte exakt korrekt hur mycket färg du behöver. Som en tumregel, kan du täcka 350 kvadratfot vägg med ett skikt med en liter färg. Mät längden på dina väggar, och multiplicera summan av höjden på dina väggar. Om du målar dörrar och fönster, dividera antalet med 350 för att avgöra hur många liter du behöver.

Om inte måla dörrar och fönster, subtrahera 20 kvadratfot för varje dörr och 15 kvadratfot för varje fönster från den ursprungliga produkten. Därefter dividera antalet du får med 350.

Kom ihåg att detta är endast en riktlinje. Vissa rum av samma storlek kan ta 2 liter i ett rum och 4 liter i ett liknande rum.

TIPS: Doityourself målning konsult Edward Kimble, författare inrikes House Painting Blogg föreslår, “Räkna med att applicera 2 skikt av färg, eftersom det är vanligen nödvändigt om du inte täcker väggarna med exakt samma färg.”

Även en god professionell målare kommer inte att kunna exakt beräkna hur mycket färg kommer att användas. Det beror på den porositet och typ av yta som ska målas, och som nämnts ovan vissa rum kommer att behöva ett andra skikt. När täcker en mörk vägg med ljus färg, kommer två skikt vara nödvändig. Köp en eller två liter färg för att starta en genomsnittlig storlek rum. Se hur långt färgen faktiskt går på den vägg med den färgen, och du bör ha en bättre uppfattning om hur mycket mer färg behövs för att avsluta jobbet. De flesta färgleverantörer nuförtiden bara har ett par färgbaser, och färgen bytes ej eftersom det är en egen färg som inte kan användas på annat håll.

TIPS: Edward säger: “Börja med mindre färg än du tror att du kommer att behöva. Eftersom de flesta färg är en egen färg och engångsbehållare, kan du inte återvända färg till färghandel, men du kan alltid köpa mer. ”

Edward Kimble, professionell målare och författare inrikes House Painting Blog, har bidragit till denna artikel.