hur möbler färg påverkar ett rum humör

En Cool Mood

Ett varmt Mood

En modern Mood

En delikat Mood

Om du har lekt med tanken på redecorating vissa områden i ditt hem, kan du vara intresserad av att lära sig att möbler färg kan ha en direkt inverkan på ett rum humör. Medan avgöra vilken typ av färg producerar vilken typ av effekt kan tyckas lite av en börda, att välja en möbelfärg som ger rummet stämningen du vill förmedla kan vara en bit av kakan, särskilt om du är beväpnad med en användbar färgguide. Så om du har varit ute efter att skänka en tydlig stämning på vissa rum i ditt hem, helt enkelt läsa på för att lära dig allt du behöver veta.

Om du vill framföra ett tillbakalutat, något outdoorsy känsla, kan du överväga att välja en möbel färg som avger en cool stämning. De färger som ger denna effekt är vanligtvis mycket ljusa nyanser av lila, grönt, blått och gult. Dessutom har dessa möbler färger varit kända för att göra rum känner något större än verklig storlek. Möbler som avger en cool stämning i första hand rekommenderas för ljusa rum som får en hel del solsken, eftersom den svala naturen av ovannämnda färger kan ofta göra rum känner kallare än de egentligen är.

Om du är intresserad av att ge ett rum en folklig, inbjudande känsla, kanske du vill titta på att välja en möbel färg som förmedlar en varm stämning. En varm stämning är typiskt genom mörka nyanser av gult, grönt, orange, brunt och rött. Dessa typer av möbler färger avger en bekväm, informell känsla och inbjuder gäst att göra sig hemma utan att behöva oroa besvärliga formaliteter. Dessutom är dessa typer av färger tenderar att göra större rum ser större och mindre rum verkar mindre. Möbel färger som avger varma stämningar är kanske den mest populära typen av möbler färger som finns i bostäder i stora familjer.

Om du vill ha ett rum för att förmedla en distinkt modern, banbrytande känsla, kanske du vill överväga en möbel färg som avger en modern stämning. En modern humör brukar förmedlas av mörka nyanser av svart, grått och silver. Dessa typer av möbler färger fungerar bäst i lägenheter och loft, eftersom de tenderar att titta på sin plats i praktiskt taget alla slags hus. Dessutom, möbler av denna färg har ett rykte om ingrepp fint med monterade platt-tv, metalliska lampor och trägolv.

Om du är intresserad av att ge ett rum en minutiöst ren, bräcklig känsla, bör du titta på möbler som förmedlar en känslig humör. En delikat humör förmedlas av praktiskt taget alla nyans av vitt och, om vårdas, möbler av denna färg kan göra ett rum visas mycket organiserad och snyggt. Som en möjlig nackdel, men denna typ av möbler färg tenderar att göra gäster obekväma och alltför formellt. Inte överraskande, bör du undvika denna typ av möbler färg om du ofta roa eller har barn.

När shoppa runt för nya möbler, se till att komma ihåg vilken typ av stämning du vill att den ska förmedla och göra ditt val kommer att bli en lätt match.