hur man ska vara en energieffektiv hyresgästen

ämnen

Suzy Kerr har varit en framgångsrik frilansande författare sedan examen från Missouri State University med en examen i journalistik. Hon har arbetat på dussintals hem renoveringar, slutföra projekt från garaget ombyggnader och asbestsanering att duscha installationen.

Att vara hyresgäst betyder inte att du inte kan göra justeringar energibesparande i ditt hem. När du byter ut fönster eller ugnen med något mer effektiv är inte ett alternativ, det finns åtgärder du kan vidta som en hyresgäst att minska din energiförbrukning, hjälpa miljön och skära ned på dina räkningar.

Ändra din belysning

Ett av de enklaste steg du kan vidta för att bli en mer energieffektiv hyresgästen är att ändra din belysning. Om du använder glödlampor, byta dem med kompakta lysrör (CFL) som har Energy Star-symbolen. Att göra detta kan minska energianvändningen med cirka 75 procent. Plus, lågenergilampor sista betydligt längre än glödlampor så att du inte behöver ständigt ersätta dem.

Detta är en självklarhet, men förutom att ändra dina lökar, kom ihåg att släcka alla lampor i rum som inte används. Denna enkla handling kommer också att avsevärt minska din energiförbrukning och kostnader.

Justera din termostat

Justera termostaten med säsongen för att spara ännu mer energi och pengar samtidigt som hyra. Ställa in termostaten ett par grader kallare på vintern och ett par grader varmare på sommaren kommer att spara en procent för varje grad du justera det. Du kan också optimera energi- och kostnadsbesparingar genom att köpa en programmerbar termostat som automatiskt kommer att justera temperaturen medan du är borta. Till exempel kan du programmera den att öka eller minska temperaturen medan du är på jobbet, eller till och med när du sover.

Dra ur Electronics

Elektronik utgör omkring 15 procent av elförbrukning i ditt hem. Även när de inte används, elektroniska apparater använder energi, så se till att dra ut dem när du inte använder dem. För att underlätta detta, köpa en grenuttag för att ansluta dina enheter och sedan helt enkelt stänga av grenuttag av att koppla bort allt på en gång. Du kan också köpa Energy Star-klassade produkter som sparar el samtidigt hålla funktioner som du är beroende av som klock skärmar eller vissa inställningar.

Minska din vattenförbrukning

Det finns flera sätt att minska din vattenförbrukning hela din lägenhet eller hyra hem, som också kommer att resultera i sparad energi och pengar. Ta duschar i stället för bad och begränsa din dusch tid till 10 minuter eller mindre. Byt din gamla dusch med en vattenbesparande en och använda kran luftare för att minska vattenanvändningen på dina handfat. I stället för att skölja disken innan du lägger dem i diskmaskinen, skrapa dem och låta diskmaskinen göra rengöringsarbetet. Se också till att bara köra diskmaskinen när den är full.

Rensa din Tvätt vanor

Din tvättmaskin och torktumlare står för en stor del av både vatten och elförbrukning varje år, men du kan ändra dina vanor för att bli mer energieffektiva. Oavsett om du har en tvättmaskin och torktumlare i din hyra eller du gå till en närliggande tvättstuga, och se till att tvätta bara fulla laster – eller ställa vattennivån i enlighet med – kan spara mer än 3000 liter vatten per år. Du kan också tvätta med kallt vatten i stället för varmt, vilket kommer att minska din energiförbrukning med cirka 90 procent. Vid torkning dina kläder, överväga hänga dem antingen inomhus eller på tork. Om detta inte är ett alternativ, vara säker på att inte strykfria kläder och istället använda torktumlaren automatiska sensor för att stängas av när den upptäcker kläderna är torra. Rengöring av luddfacket efter varje användning kommer också att minska din energiförbrukning och öka torkeffektiviteten.