hur man kan anpassa båtmotorer

Steg 1 – hitta Engine

Steg 2 – Rengöring

Steg 3 – Ta bort kopplingen

Steg 4 – Byte av Coupler

Steg 5 – Justera motor

Båtmotorer är faktiskt mycket lik bilmotorer, och med båda, är mycket viktig motor inriktning. Alla motorer förbränna bränsle för att skapa en snurrande fart, som sedan används för att förflytta båten. Om motorn inte är rätt placerad så kommer detta att skapa kraftiga vibrationer, som kan skada motorn och kan också skaka båten tillräckligt för att orsaka skada. Det är därför det är viktigt att veta hur man anpassa din båtmotor ordentligt.

Varje båt med en inombordsmotor måste anpassas korrekt oavsett vilken storlek motor du använder. Genom att anpassa motorn korrekt, bör det räcka mycket längre tillsammans med transmissionen och propelleraxeln. Propeller uppriktning måste kontrolleras en gång per år för att kontrollera att allt är som det ska vara. Detta är ett mycket enkelt projekt och tar inte mycket lång tid att slutföra.

Det första som du behöver göra är att hitta motorn. Öppna åtkomstluckan så att du kan se själva motorn. Se till att du öppnar nog av panelerna för att avslöja både axeln och transmission. Det bör finnas en koppling mellan transmissionen och axeln.

Om det finns något fett eller rost, kan detta rengöras med hjälp av en styv stålborste. Du kan behöva göra detta flera gånger och upprepade gånger borsta axeln när du går så att du kan nå runt den. En beläggning av fett kan förhindra ytorna från att bli rostiga igen i framtiden.

Lossa bultarna som fixerar kopplingen tillsammans. Om du kämpar för att göra detta, då en nyckel kan användas för att hålla fast axeln och stoppa den från att röra sig. Öppna upp kopplingen och, återigen, använd borste för att rengöra eventuellt skräp från insidan av två halvor. Se till att båda de inre ytorna är rena.

Kopplaren måste nu sättas ihop. Se till att det är sammansatt så att urtaget kommer att rymma åsen. De två halvorna måste skärpas tills du kan bara få the.015 bladmått inuti. Försöka göra luckorna lika och inte nöja sig med några skillnader större than.004 av en tum.

De motorfästen och överföring ska nu justeras så att de uppfyller samma bladmått specifikationer. Om gapet är för stort, då detta kan göra det möjligt för motorn att röra sig, vilket är varför det är viktigt att koncentrera sig på storleken på luckorna.

Nu dra åt alla bultar och anslut kopplingsbultarna. Om kopplingsbultarna är skadade eller rostiga, bör de ersättas med nya. Starta motorn upp och lyssna efter eventuella vibrationer.