hur man justerar en vatten tryckregulator

Steg 1 – Leta matarledningen

Steg 2 – Hitta Valve

Steg 3 – Justera skruven

Steg 4 – Kontrollera tryck

Om du märker ett problem med vattentrycket i ditt hem, kan det innebära att man måste göra några justeringar av vattentrycket regulator. De flesta hem har inte en tryckregulator installeras, men om du har en, och det är inte korrekt justerad, kan du enkelt få antingen för mycket eller för lite tryck i kranen eller dusch. Med rätt verktyg, kommer du att kunna justera vattentrycket regulator själv istället för att ringa i en rörmokare.

Det första steget är att lokalisera matarledningen som ger vatten till ditt hus. Detta gör att du kan sedan hitta vattenmätaren som vanligen installeras i källaren nära matarledningen. Om du bor i en lägenhet eller ett hus på en krypgrund i kallare klimat, är mätaren oftast inte i kryp eftersom det kan frysa, det kan vara under diskbänken eller i en tvättstuga.

När du har hittat vattenmätaren, lokalisera ventilen. Ventilen är gjord av mässing och har en klockformad midsection med en medelstor skruv i spetsen. Kontrollera att matarledningen har tillräckligt tryck innan justering av trycket själva ventilen.

Nu när du har hittat ventilen och skruven, måste du lossa låsmuttern hela vägen med skiftnyckel eller tång. Skruven är din justerings och det kan endast manövreras genom att lossa låsmuttern.

När du dra åt skruven kommer vattentrycket blir större och när du lossar den, kommer vattentrycket minska, så vrid medurs för att öka trycket, eller vrid den moturs för att minska trycket. Var inte för bråttom. Du behöver justera skruven lite i taget, i långsamma steg, och kontrollera resultatet varje gång du dra åt eller lossa den. Om vattentrycket är för högt, kan det resultera i läckage och toaletter som kör hela tiden.

När du har justerat skruven bör vattentrycket regleras. Kontrollera kranar i huset för att se om det finns en förändring i det tryck jämfört med tidigare. Dessutom, när du har lyckats justerat tryckventilen, se till att det inte finns några problem med läckage.

Om du upptäcker att det inte finns någon signifikant förbättring efter justering av tryckventil, kan din ventil vara felaktig och kommer att behöva bytas ut. Ändra en ventil kan vara lite utmanande, så är det oftast bäst att söka hjälp från en erfaren, professionell rörmokare.

Mark Vander Sande, professionell rörmokare, bidragit till denna artikel.