hur man fäster tyg till dina rullgardiner

Om du letar efter en egen look för ditt rum, men du måste hålla sig till en budget, sedan lära sig att fästa tyget till dina rullgardiner kommer att ge dig en egen look för ett lågt pris. Det tar enkla saker som är lätt tillgängliga eller du kanske redan har. Du kan också använda nyanser som redan finns på dina fönster om de inte slits eller skadas.

Steg ett

Mäta längden och bredden på din rullgardin så att du vet vilken storlek för att skära tyget. Klipp tyg för att passa antingen insidan eller utsidan av rullgardin eller båda. De flesta människor vill ha tyget på insidan mot rummet och att lämna utanför en solid färg som är mer tilltalande från gatan tanke på ditt hus. Även om du bara lägger tyg på ena sidan av rullgardin det blir lättare att använda eftersom det inte kommer att vara lika skrymmande. Använda en mycket låg vikt bomull eller bomullsblandning tyg. Använd inte tunga klädsel typ tyger, sammet, ull eller manchester eftersom de är för tjocka och din rullgardin kommer inte att fungera korrekt.

steg två

Lägg din rullgardin på en plan yta som är täckt med plast. Använd inte tidningen för om tidningspapper blir våt från limmet, kan utskriften överföra på tyget och förstöra den. Frikostigt belägga sidan du ska täck med vitt lim. Se till att alla områden täcks och inga mellanslag lämnas torr.

steg tre

Börjar i centrum och arbetar för att botten av rullgardin, släta tyget på ytan jämnt och reda ut eventuella veck eller luftbubblor som du går. Gör samma sak från mitten till toppen av skuggan. Använd clipsen längs kanten för att hålla tyget platt tills det helt torkar. Kontrollera rullgardin ibland som dess torkning för att se till att det inte finns några nya bubblor eller veck.

steg fyra

När tyget torkas helt, sätta en beläggning av vitt lim över toppen av tyget för att försegla den och låta den torka. Ta bort clipsen än gör kanterna se till att de är belagda väl. Detta kommer att hålla tyget fransar sig som dess hanteras. Om denna skugga inte kommer att rullas upp och ner en hel del, kan du hoppa över detta steg och spraya en matt tätningsmedel längs dessa kanter.

fler idéer

Om du vill ha en dekoratör utseende, kan du använda klädsel lugg, boll frans, ric rac eller pärla trim längs kanten av skuggan. En annan bra designer look är att bestämma centrum av den nedre kanten och lägga en stor klädsel tofs. Du kan också hitta tydliga plastskydd att sätta på kanten av skuggan att förstå när du höja och sänka skuggan för att förhindra slitage och nedsmutsning.