hur man bygger ett spa kapsling

Steg 1 – Surface

Steg 2 – Post hål

Steg 3 – Häll Betong

Steg 4 – Spaöverdraget

tips

Ett spa kapsling är perfekt om du vill ha mer avskildhet i din trädgård. Det finns många färdiga kapslingar tillgängliga från byggvaruhus, men de kan vara ganska dyra. Ett alternativ är att bygga en spa hölje på egen hand för att spara pengar. Detta projekt kan slutföras inom ett par dagar med hjälp av enkla verktyg och material.

Först måste du bygga ett stabilt underlag för spa. Häll en betongplatta genom att gräva en 4 tum djupt hål som mäter storleken och formen på uteplatsen som du vill skapa. Placera en tum av ärter grus på botten av hålet och häll betongen ovanpå. Dra en bräda över ytan för att jämna betongen och låt det härda i 24 timmar.

Gräva placera hål 3 fot och 10 inches isär runt betongplattan. Det är där väggarna i inneslutningen kommer att gå, så se till att du gräva hål i raka linjer om du har skapat en kvadratisk eller rektangulär dyna. Om du har en rund pad, gräva hålen en fot bort från kanten av dynan och lämnar ett utrymme utan en post hål där ingången till spa kommer att bli.

Häll betong i stolphålen. Sätt en 2×4 i betongen på varje hål. Se till att virket är rak genom att använda en nivå. Låt betongen härda över natten. När post hål i betongen placering, se till att den platta sidan är vänd mot dynan.

Med ¾ tums däck skruvar, bifoga ett galler till 2x4s. Applicera en skruv till toppen och botten av varje stycke där den möter 2×4. Placera flera skruvar på sidorna av gallret. Fortsätta att lägga gallret till 2x4s att skapa spa kapsling. Naturligtvis, glöm inte att lämna ett utrymme för en entré till spa.

Konstruera en spa täcka genom att göra en skugga segel. Göra detta genom att skära en bit av duk storleken på spa-inneslutningen och fästa kragarna på hörnen. Detta är för en kvadrat eller rektangel spa kapsling. För en rund inhägnad, utrymme krokarna jämnt cirka 2 fötterna isär. Fäst skruvkrokar till 2x4s, matchande avståndet mellan kragarna. Skjut kragarna över skruvkrokar.

När du är klar att bygga spa kapsling, lägga belysning och andra element såsom en utomhus bänk med förvaring. Lägg krokar för kläder och handdukar. Odla vinrankor på gallret för ännu mer avskildhet. Växt grönska som repellerar insekter, som lavendel och ringblommor.

Köp behandlat virke för detta projekt. Du kan antingen köpa galler i trä eller målade vinyl. Ta bort skugga segel när du inte vill ha ett tak.