hur man bygger ett mynt monter

Steg 1 – Att mäta

Steg 2 – håltagning

Steg 3 – Stain

Steg 4 – Efterbehandling

Ett mynt monter är något du behöver om du har en stor myntsamling. Inte bara kan du visa upp dina mynt, men du kan också hålla dem säkrare. I ett mynt monter, det finns mindre risk för dem att försvinna eller repas och slitna. Du kan köpa ett mynt monter off-the-shelf men göra din egen kan du anpassa den för att passa din egen samling.

Börja med att se till att de 2 träbitar passa väl i trälåda, sedan bort dem. Räkna hur många mynt du vill visa i din mynt monter. I ett fall av denna storlek, bör det inte vara mer än 15 (eller fem per rad).

På den tunna träbiten, gör mätning 2 inches ner på ömse sidor om 8 tum bredd dra sedan en linje mellan varumärkena. Rita ytterligare linjer på fyra tum märket och 6 tum märke.

Nu, markera en punkt på 2 tums mellanrum längs var och en av dessa linjer. Det är där du kommer att göra hål för dina mynt. Ställ in dina mynt som arbetar från små till stora på varje rad och har botten av cirkeln för varje vilar på de märken som du har gjort på varje rad. Med hjälp av din penna, rita runt varje mynt.

Efter att ha visat där varje mynt kommer att vara, nu måste du göra hål för där de så småningom sitta. Använd ett tunt blad såg att göra hålen. De behöver inte vara perfekt runda, du kan använda sandpapper för att jämna och slutföra cirkeln.

Upprepa för varje av hålen. Detta är en process som kommer att ta tid och kräver mycket omsorg. Det är viktigt att du inte skär utanför cirklarna du har gjort. När du är klar, använd sandpapper för att se till att alla kretsar är släta. Även sand hela träbit med fint sandpapper innan du använder en putstrasa för att avlägsna all sågspån.

Om trälåda är trärent, bör du färga det att göra din mynt monter ser mer tilltalande. Välj en nyans och börja med färgning av insidan och utsidan av lådan utom basen.

Du måste också tillämpa fläcken träbiten där du bara har klippt hål. Färga toppen av det, vilket gör att du även färga träet inuti hålen. Torka bort överflödigt fläcken efter fem minuter och låt virket torka i två timmar. Efter detta, fläcka undersidan av trästycket med hål och även basen av lådan, återigen ge träet gott om tid för att torka.

Ta träbit som är 12 inches med 8 inches med en tum i storlek. Skär en bit av filt som är 2 inches större på alla sidor. Applicera lim på filten innan vika det över trä bit så det är helt täckt av materialet. Låt tid att torka. Skär en annan bit av filt som är samma storlek som på insidan av locket. Limma fast den på plats också.

Sätt träbit med filten i lådan med filtsidan uppåt. Nu placerar träbiten med hålen på toppen av det och ditt mynt visa fall är redo att fylla och använda.