hur man bygger ett block grundmur

En betongblock fundament kan användas som en jord stödmur eller för att betona en färgstark blomma trädgård, freden i en trädgård vattenfall eller en del av välskött gräsmatta. Med rätt blocket form och färg och några enkla verktyg, kan du ha din block vägg inrättas på nolltid.

Steg 1 – Mät och Utsättning din vägg gränser

Med hjälp av din sträng och insatser, markera de yttre gränserna för din vägg. Lokalisera varje insats inom 10 fot av nästa att hålla strängen spänd mellan dem. Knyt strängen till varje insats för att hålla den från att blåsa av insatsen, Steg 2 – Skapa din Foundation Trench.

Gräva ett 4 “dike, med början vid ena änden av det område där din vägg kommer att byggas. Ta bort vassa eller utstickande stenar från jorden på botten av din dike trycker jorden på golvet i diket, häll sand i diket för att täcka botten med ca 2 “av utjämning sand, sedan på sand,. Steg 3 -Lay dina block

Placera första blocket på golvet i ditt dike, med början i ena änden av diket. Använd din nivå för att vara säker på att blocket är nivån. Om det inte är nivå, försöka knacka med din hammare. Men var noga med att undvika att bryta eller chipping blocket. Om du inte kan jämna blocket genom att trycka bort den och jämna sanden på vilken blocket vilade. Lägg ytterligare block, början till slut, utjämning varje block för att vara säker på alla block är av samma nivå, Steg 4 – Placera linjenivå.

Som en riktlinje för att ställa in ditt kvarter rad nivå, låg ett block i varje ände av ditt kvarter rad och ställa in linjenivå på dessa två block. Denna nivå kommer att fungera som en guide för att jämna till nästa rad av block. Såg ett block på mitten och lägg hälften av blocket vid varje ände av din andra raden nivå. Denna placering gör att du kan sprida ställning block på denna andra rad så att varje block på denna rad spänner ändarna av blocken i grunden raden nedanför den. Botten blocken stöds bättre med denna metod. Avsluta läggningsblock i blocket raden över fundamentet rad, genom att följa samma förfarande som i det andra blocket raden; Steg 5 – Fyll med jord.

Lägg din landskaps tyg jämnt mot baksidan av din vägg. Detta kommer att förhindra jord och vatten från att sippra genom sprickor mellan blocken när detta utrymme är fyllt. Fylla utrymmet bakom tyget med jord. När du är klar fyllning, klippa bort alla exponerade kanter av tyget.

På ytan av det övre blocket raden använder kompost eller dekorativa sten för en pricken.