hur man bygger ett bastuaggregat

Steg 1 – Att Tank Safe

Steg 2 – Kapning av Tank

Steg 3 – Skapa Bastuaggregat

Steg 4 – Använda bastuaggregatet

En bastu är ett bra sätt att varva ner och slappna av och bygga en själv är inte svårt men att köpa ett bastuaggregat är dyrt. De flesta bastuaggregat som du hittar är elektrisk med stenar som sitter på toppen av ett galler. Stenarna uppvärmd som överför värmen till bastun. Du kan bygga din egen vedeldning bastuaggregat ganska enkelt och artikeln nedan visar dig hur.

En icke-fungerande gasolflaskan är den bästa lösningen för en bastuaggregat eftersom det är tjock och tålig metall. Det kommer att hålla upp till värme samt utstråla värmen på rätt sätt. En gasolflaskan måste vara helt tom och ur drift. Det kan inte finnas någon propan kvar i flaskan när man skär den som gnistor kan orsaka brand eller explosion. Ta bort ratten från flaskan och sätt en slang där det brukade vara och slå på vattnet. Fylla flaskan med vatten tills det sprutar ut ur toppen. Dumpa vattnet från flaskan sedan placera flaskan i en hink med vatten. Denna process kommer att eliminera alla propan.

Du behöver ett avgassystem på tanken och en dörr. Använda vinkelslipen för att avlägsna toppen och botten av propan tank. skär också ett hål i sidan av tanken som är mindre än öppnandet av avgasröret. Eftersom bastuaggregatet kommer att vara trä brinner avgas är viktigt att dirigera röken bort från insidan av bastun. I centrum av tanken skära ut en dörr. Detta gör att du kan lägga virke till bastuaggregatet liksom att rengöra den.

Du är i grunden ordna den fysiska strukturen av tanken. Använda vinkelslipen för att avlägsna i handtagen från toppen av tanken. Vänd på bottenstycket över och svetsa det till toppen av tanken. Detta kommer nu att bli botten av bastuaggregatet. Vänd toppen över och för in den i botten av tanken så att den kupolformade området är inne i tanken och svetsa den på plats. Den välvda område koncentrerar också värmen. Svetsa gångjärnen till dörren du gjort och sedan till tanken att göra en fungerande dörr. Trimma metall rack så att den passar inuti tanken och svetsa den på plats. Svetsa handtagen till den nya topp. Svetsa avgasröret till hålet du gjort i sidan.

Placera avgaserna utanför bastun och sätta trä inuti tanken på sträckbänken och tända den. Sätt stenarna ovanpå. Elden värmer toppen av tanken som upphettar stenarna. Häll vatten över stenar och du skapar ånga.