hur man bygger en timmer stödmur

En timmer stödmur är en stor landskapsdesignelement som är både funktionell och attraktiv. Stödmurar kan användas för flera olika applikationer från en enkel blomma säng till utjämning av delar av en gård som har plötsliga,. Även om det finns många olika typer av material som du kan använda från stenar, cement, till starka 4×6 timmer. En timmer stödmur, dock ger landskaps en mer robust utseende och kan smälta in mycket väl med de omgivande grunderna.

Komma igång

Kom igång med din virkes stödmur genom att gräva det område där du ska bygga stödmur. Gräva ut på sidan av en sluttning tills sidorna är platt och den står på jämnt. Graderingen bör också hållas nivå.

Kör Rebar i Ground

Efter utjämning av marken sedan köra metallarmeringsjärn i marken ca 10 inches var 4 fot. Använd slägga för att köra den i marken. Men hålla metallstången så rakt som möjligt. När du har åtminstone 2 fot bar fortfarande ur marken, då kan du lägga ner landskaps kände. Då kan du också fastställa ett lager av krossad sten. Detta bör vara ca 2 inches tjock.

Lägg första lagret av timmer

Plana bottensidan av en 4×6 längd av virke med handhyvel. Borra sedan lämpliga hål för armeringsjärn att hålla igenom och skjut virket på plats över armeringsstänger. Lägg till så många bjälkarna som du behöver för att slutföra det första lagret.

Nivå, nivå, nivå

Det kan inte nog understrykas att kontinuerligt kontrollera detta första lagret av timmer stödmur för att hålla den nivå. Det finns en liten avvikelse här, då hela väggen kommer att vara avstängd, och ganska märkbar nära toppen.

Lägg Varje nytt lager

Börja bygga timmer stödmur med nya lager av virke. Det finns några saker att komma ihåg här, Stagger varje ny nivå – inte bara stapla virke ovanpå varandra.. Stagger längderna för ökad styrka, kontinuerligt kontrollera nivå – har alltid nivån på stödmur någonstans.. Du vill behålla den nivå hela tiden, Använd dymlingar att fästa timmer – Med hjälp av en borr och hålsåg infästning, borrhål diametern 2 “till 3” träplugg.. Borra ett hål om 2 1/2 inches djupt på toppen av en timmerbalk och en annan på samma djup på botten av en annan balk och få kontakt med pluggen,. Fortsätta att bygga upp nivåerna i bjälkarna tills du når toppen av området du vill behålla.

Tillbaka Fill

Fyll försiktigt på baksidan av väggen med smuts, bygga upp till den översta nivån på väggen och befintliga landskapsarkitektur. Packa ner och växt blommor eller gräs.