hur man bygger en sprutlackboxen

Steg 1 – fläkthus

Steg 2 – Montering av fläkt

Steg 3 – Motor

Steg 4 – Montering

Steg 5 – Avslutning

En kommersiell sprutlackboxen är ett dyrt företag och du är inte sannolikt att behöva något som komplex hemma. Men om du gör omlackering gamla bilar, till exempel, du vill måla dem så småningom och du måste ha rätt faciliteter. Svaret är att bygga en sprutlackboxen hemma. En grundläggande set-up kommer att fungera mycket tillfredsställande sätt för dina behov.

För din sprutlackboxen, behöver du en fläkt som kommer att extrahera luft men inte för mycket av det eftersom det kommer att leda till en reell ökning av temperaturen i sprutlackboxen. Fläkten bör vara separat från motorn eftersom detta kommer att hålla motorn klara av färgen, och motorn ska bifogas fläkten genom en drivrem.

Börja med att bygga en plywood hölje låda för fläkten. Du måste hitta fläkten i ena änden av lådan och ugn filter vid den andra änden för att skydda motorn. Lådan bör vara ca 1 fot djup.

För att passa fläkten, skära en bit 2 tum gånger 4 tum virke till bredden av lådan och montera den i den ände där fläkten kommer att bli, att spika fast det på plats. Borra ett hål genom centrum och sätta fläkten på plats, med bultar och brickor för att hålla den säker men ändå kunna röra sig fritt och axeln sträcker sig in i boxen.

Vid den andra änden, använd 2 tum med 4 tum virke för att skapa en hylla som kommer att hålla ugnen Uppgiftslämnaren på plats för att säkerställa att det inte sugs in i fläkten när den körs.

På toppen av fläkthuset, måste du skära ut ett fyrkantigt hål som kommer att vara tillräckligt stor för att ta drivremmen för fläkten. Den behöver för att vara placerad så att remmen kommer att löpa jämnt över axeln för fläkten. Nu, skruva motorn på toppen av lådan, justera spänningen på drivremmen så det inte är för hårt och kommer inte att glida under drift. För att skydda motorn, bygga en annan låda av plywood runt den. Sätt ett hål i en vägg av lådan för den elektriska sladden.

Du måste montera fläkten i garaget fönstret för att göra din sprutlackboxen. Beroende på fönstret, kan du behöva använda en del trä stöder att hålla den på plats. Om det finns några öppna områden runt lådan, använd plywood och tätningsmedel för att fylla dem. Detta kommer att hålla luftflödet i sprayfärg monter på ett maximum.

Nu, ta din polyeten och hänga från taket på båda sidor av fönstret. Du behöver ett område som gör att du tillräckligt med utrymme för att arbeta men polyeten bör endast vara cirka 8 fot lång, fläkten kommer inte dra ett större avstånd. Denna spray sprutbox är avsedd att arbeta med en hög volym och lågt tryck (HVLP) sprutpistolen.