hur man bygger en Newel post

Steg 1 – Välj din Wood

Steg 2 – Bygg Base

Steg 3 – Montera panelerna

Steg 4 – Avsluta Top

Steg 5 – Sand och Fläck Post

Steg 6 – Installera nya Newel Post

En Newel inlägget är fungerar som en accent pjäs till en trappa. Det förankrar räcke till trappan och kan hittas på toppen och botten av en trappa. Exteriör Newel inlägg kan göras från cement som målas för att matcha ditt hem, medan inre Newel inlägg görs från en mängd olika träslag. De kan också vara tillverkade av smidesjärn. Konstruera en trä Newel post är en medelsvår DIY projekt som kräver viss träbearbetning kunskap. Följ dessa steg för att bygga en trä Newel post för ditt hem.

Trä Newel inlägg är oftast gjorda av mjuka träslag som furu, poppel, och odört. De kan också vara gjorda av ek eller lönn. Välj en trä som kompletterar inredningen i ditt hem. Om trappan är en utsatt trä, överväga att använda samma träslag och finish.

Börja med att bygga basen för Newel inlägget. Eftersom en newel inlägg är traditionellt finns längst ned i stegen, kommer du vill konstruera en bas av ungefär 2 till 3-inches hög. Gör basen i två separata delar. Dessa två bitar kommer att omge ditt färdiga Newel inlägget.

Mät träet till önskad storlek för de fyra väggarna och toppen. Om du vill skapa en design eller V-spår kanterna av panelerna, göra det innan montering i stolpen. Ta fyra längder som kommer att komponera sidorna av stolpen och markera vinkeln krävs för att korrekt ansluta sig till kanterna mot slutet med en blyertspenna. Använd tabellen såg att skapa kanterna. Använd trälim för att ansluta sig till bitar. Kläm ihop dem. Låt stå över natten för limmet torka.

Klipp och detalj toppen. Använd roterande verktyg för alla etsning eller v-bård som du vill inkludera. Du kan antingen lämna hörnen helt kvadrat, eller använda det roterande verktyget för att försiktigt runt dem. Du kan även försöka att skaffa en antik nob topp från en återvinnings butik eller sparsamhet butik för att skapa en period känsla. Toppen kommer att behöva limmas på plats med trälim och lämnas att torka.

Du kan sedan sand och antingen fläck eller måla Newel post till önskad finish.

När du är redo att lägga Newel post måste du först förstärka leden längst ner i trappan med en skruv. Försiktigt in den nya Newel inlägget. Matcha beslag för tjänsten med den befintliga strukturen. Installera den nya Newel post genom att vända de steg som används för att ta bort den gamla. Dessa steg involverar vanligtvis en tapp eller plugg under trappa som kommer att behöva dras åt in i den nya posten. Säkra post till järnvägsstrukturen. Upprepa ovanstående steg med eventuella ytterligare tjänster.