hur man bygger en mygga fälla

Steg 1 – Installera

Steg 2 – blanda ingredienserna

Steg 3 – Att bygga Trap

Steg 4 – Placera fällan

Om ditt hem eller veranda plågas av mygg, kan styra dem vara en mardröm. Du bör överväga att använda en fälla för att minska deras antal, men du behöver inte köpa dyr dem från butiken. Istället kan du bygga din egen med några punkter gemensamt hushåll och dessa steg.

Först skär av toppen av en 2-liters flaska med din kniv. Skär vid exakt där flaskan börjar kurvan, eller så nära som möjligt. Du bör ha två bitar av plast när du är klar -on cylinder som du kan fylla med vätska, och en böjd överdel.

Nästa, värma upp en kopp vatten i grytan på spisen. När det är varmt, tillsätt 4 msk farinsocker och blanda tills sockret har löst sig. Stäng av spisen och tillsätt kallt vatten till blandningen tills det är bara varm. När temperaturen har sänkts, tillsätt en nypa jäst till blandningen.

Sockret jäser med jästen, vilket skapar koldioxid. Dessa insekter dras till både socker och koldioxid, så denna blandning kommer att locka dem till din fälla.

Ställ in den nedre halvan av den 2-liters flaska upprätt, och häll blandningen av socker, vatten, och jäst i.

Sedan tar den övre halvan av flaskan, vänd den upp och ned så att den pekar nedåt, och placera den i den nedre halvan av flaskan. Vid denna punkt, bör ingen del av den övre halvan vara ovanför toppen av den nedre halvan.

Pressa den nedre halvan ner så långt det går utan att vidröra vätskan. Du kommer att vilja de övre och nedre halv som skall tätas av helt, med ingen öppning men den plats där locket används för att vara

Täcka utsidan av fällan med det svarta konstruktion papper och tejp.

Välj en sval plats utanför, företrädesvis med hög luftfuktighet, och placera fällan där. En plats i skuggan är bäst.

Kontrollera fällan varannan vecka. Du kommer att behöva tömma ut och ersätta blandningen inuti, både för att förhindra buggar från att lägga ägg i det och att fylla på leverans av socker och koldioxid. Men bara ett av sätten att kontrollera myggor organiskt, bör denna metod att ta hand om problemet.