hur man bygger en mansardtak

Att bygga en mansardtak

Steg 2: Förbereda Mark

Steg 3: Placera Rafters

Steg 4: Återstående Vanliga Rafters

Steg 5: takbjälkar och Beklädnad

Steg 6: Upper Extension

Steg 7: Ytterhölje och shing

En mansardtak är ett utmärkt komplement till ett hem för dem som vill öka boyta på översta våningen eller lägga till vindsrummet. Att bygga en mansardtak hemma är en ganska enkel uppgift förutsatt en har rätt utformning, lämpliga instruktioner, kvalitet bygga verktyg och erforderliga tekniska och manuella färdigheter.

Steg 1: beslutsfattande och planering

Detta steg innebär att man väljer en plan för taket du vill bygga, kontakta lokala myndigheter för att ta reda på områdesspecifika byggnormer och regler, som handlar med entreprenörer att ta reda på den invecklade byggprocessen, inköp alla leveranser, hyra ut arbetskraft om jobbet är för mycket till slut ensam och ta ut en försäkring för att skydda mot eventuella skador som uppstår under byggprocessen.

Det första steget i själva byggprocessen är att få området redo för konstruktion. Börja med att välja en specifik plats för alla de verktyg du behöver. Använda ett stort bord eller sektion av en del av gräsmattan, så att allt material är på ett ställe – lättillgänglig och prydligt arrangerade. Kom ihåg att täcka alla växter och alla apparater, inventarier och maskiner i området med presenningar eller plastskivor för att förhindra skador under konstruktion.

Ta gemensamma takbjälkar och fixera dem till en ås ombord. Använd naglarna för att fixa dem på plats. När detta är gjort, höja åsen och sedan använda naglarna för att fastställa andra takstolarna på plats också. De yttre takstolarna måste placeras så att den birdsmouth är på ett plan med den högsta platta med väggen. När uppnåtts den exakta positionen, använd spik att dra takstolarna på plats. Samma procedur måste utföras på de tre återstående sidorna.

De gemensamma takbjälkar kvar från det tredje steget nu måste fästas på plats. De har också att spikas på plats för att säkerställa en tät och säker positionering.

Taket balkar måste fästas med omsorg. Använd spik för att fästa dem på plats och se till att de inte är löst så att det inte finns någon skada senare. Efter detta har gjorts, täcka området med det yttre skalet.

Den förhöjda utökad region som bildar den övre förlängningen av mansardtak måste byggas med vertikala takbjälkar. Dessa vertikala takstolarna måste placeras inom gränserna för den nockplankan. Gemensamma takbjälkar bör användas på både insidan och utsidan av denna struktur för att ge den styrka och stöd.

Använd krage band och ramp för taket innan höljet processen kan börja. Mantlingsmaterialet måste fästas till de gemensamma takstolarna med spik. Regioner där det finns dalar och ventiler ska täckas med blinkande. Efter detta har gjorts, bör en låg underbeläggningsmaterialet över hela ytan och sedan täcka den med bältros.