hur man bygger en lätt sågbock

Planera framåt

Prep arbete

Gör tvärbalkar

Lägg en hylla

Avsluta Sågbock

En sågbock är en stor sak att ha om du gör en hel del snickeri eller målning. De kan också ge extra arbetsutrymme för de större projekt. Även om du kan köpa bockar och de är inte oskäligt prissatta, är det fortfarande billigare att bygga dem själv. Dessutom, om du bygger det kan du justera sågbock planer och göra det efter dina behov och specifikationer.

För att göra din sågbock lätt, är det rekommenderat att du använder 2 x 4 brädor. Något större kommer att göra flytta sågbock besvärligt. Skär en 36 tums bit 2 x 4. Sedan ställa in sågbladet till en 15 graders vinkel, göra avfasade kanter på båda sidor av snittet stycket. Detta kommer att vara högst upp på sågbock.

Klipp 4, 32 tum 2 x 4 brädor som kommer att bilda benen på sågbock. Toppen och botten av varje del kommer att behöva vara avfasade vid en 15 graders vinkel så att de kommer att sitta i jämnhöjd mot både överstycke och golvet.

Borra hål i alla fyra benen 4 tum från kanterna. Kläm benen till den övre delen av sågbock, säkra dem med 2 ½ tum trallskruv.

Börjar på golvet, mät upp 14 inches på din sågbock och markera platsen på båda benen på ena sidan av sågbock. Sedan mäta avståndet mellan de två varumärkena. Detta är hur länge du kommer att behöva skära fyra 1 x 4 brädor som kommer att göra upp din tvärstag. Eftersom benen är på en vinkel, kan du behöva sätta en vinkel skära i stag styrelser, så att de är i linje med benen. Upprepa för andra sidan av sågbock.

Borra hål i tvärstagen där de kommer att skruvas in. Skruva två på insidan och två på utsidan av varje ben.

När du har ditt kors hängslen installerad kan du använda dem för att förankra en hylla så att du har en plats att ställa dina verktyg när du arbetar. Mät från ena sidan av sågbock till den andra där hängslen är. Skär en 2 x 4 styrelsen enligt dina mätningar. Fäst med skruvar.

För att lägga till lite styrka och mångsidighet till sågbock, lägga till en bit av trä eller plywood till toppen. Om du vill ha en bredare yta, kan du alltid lägga till en pjäs som är bredare än den sågbock.

När du lägger till den övre delen, se till att borra hål innan du skruvar in den. Använd också en försänkning eller större borr så att du har en försänkning hål. Detta sätt, när skruvarna är i, kommer de att vara under träytan och kommer inte att störa toppen av sågbock.