hur man bygger en klocka

Steg 1 Mät och Mark plywood

Steg 2 – Skär urtavlan från Plywood

Steg 3 – Borra centrumaxeln Hole

Steg 4 – Märk Numbers

Steg 5 – Burn Siffrorna i

Sean Farmer har varit en professionell författare under de senaste 6 åren. Som professionell doer, har han försökt sig på många olika aspekter, inklusive elektroteknik, bilreparationer, snickeri, måleri, musik, bartending, konstruktion, och kulinarisk konst.

Horology, läran om mättid och ofta kallad vetenskapen om klockan gör, använder dedicerade och precisa verktyg och mätningar vid byggandet av komponenterna i en klocka. Om en horologist skulle endast marginellt fela, och med så mycket som av en bråkdel av en centimeter, skulle hela klockan inte fungerar korrekt. På grund av denna otroliga inlärningskurva i anpassade inriktade klockor, kommer vi att använda en pre-konstruerade växellåda, och införliva den i en unik klocka av din egen design. Prefabricerade växellådor och händer kan normalt hittas på någon hantverk butik.

Att mäta och markera din trä är ett viktigt steg i de flesta träbearbetning projekt, men när man bygger en klocka är det absolut nödvändigt att se till att dina märken är exakt, annars klockan inte hålla tiden exakt. Börja med att hitta mittpunkten i din plywood och markera det. När du har hittat denna mittpunkt, använd din kompass för att skapa en cirkulär kontur på plywood. Denna översikt kommer att vara storleken på din klocka. Storleken på din klocka bör bestämmas av vridmoment på din växellåda och handstorlek kan vända. Den genomsnittliga handstorlek ger dig en urtavla på omkring 6 till 18 inches, och högt vridmoment händer kommer att möjliggöra en urtavla på cirka 24 till 36 inches.

Nästa göra “12”, “3”, “6” och “9” positioner. Gör detta genom att markera de vertikala och horisontella diametrar urtavlan i huvudsak dela ansiktet i lika kvartal. Vid det här laget om du vill skapa ett unikt utseende till clockface du ska markera din plywood därefter.

Med hjälp av sticksåg, skär längs omkretsen av urtavlan. I stället för ett pussel, kan du använda en bandsåg om du känner dig mer bekväm och exakt med det. Om du har skapat några mönster i avvikande utseende klockan ska du använda för att såga dessa mönster också.

När urtavlan har skurits ut, måste du borra hål för klockans axeln tvärgående. Den exakta storleken och formen på axeln kan variera från växellådan till växellådan, så du måste hitta rätt borr för er. Dessutom har många axlar innefattar en monteringsmutter för att bidra till att stödja axlar läge.

Börja med den minsta möjliga borrkrona, vilken typiskt kommer att vara samma storlek som din klockans axel, och borra genom mittpunkten i plywood. Borra från framsidan av urtavlan på baksidan av klockan för att undvika splittrade trä visar. När du har borrat detta centrum hål, fortsätter att öka storleken på din borr och hål tills axeln skjuter genom hålet med ljus för lite motstånd. Om du inte vill ha axeln innehav mutter visar, använder borren för att skapa en större öppning i urtavlan så att muttern passar säkert inuti. Tänk på att inte borra hela vägen till baksidan av klockan eller din axel kommer inte att stanna på plats.

Lägga numret till urtavlan är den svåraste delen av att bygga klockan. Varje nummer måste rada upp perfekt med motsvarande tim- och minutvisare. Den enklaste metoden för att säkerställa att klockan håller exakt tid är genom att föra in växellådor axeln genom baksidan av klockan, och fästa både tim- och minutvisarna på axeln. Börja med att rita ut en grov av “12”, “3”, “6” och “9”, eftersom dessa kommer att vara topp, vänster, höger och nedre siffror på urtavlan.

När du har roughed ut siffrorna, vrid minutvisaren tills det står “00:00”, “03:00”, “06:00” och “09:00” se till att minutvisaren ställer upp med “12” och timvisaren ställer upp med motsvarande antal. När du har kontrollerat dessa nummer är lika vrider minut till de kvarvarande nummer för timme ( “1:00”, “02:00”, “03:00” etc.) och grov ut antalet denna timme. Dessutom om du vill att varje nummer för att vara i linje med det är motpart och paralleller (dvs “2” skulle vara motsvarigheten till “8” och parallellt med “10” och “4”) kan du använda en linjal för att beskriva läget av ett antal till matcha de andra. Bara vara noga med att kontrollera och se till att händerna stämmer.

När du har skapat skisser av siffrorna, gravera eller bränner nummer design in i träet. Använda en elektrisk vedeldade verktyg för att dra siffror och permanent etsa och mörkare trä. Det är ett enkelt verktyg, och så länge du följer markeringarna du gjorde i det sista steget är det svårt att göra ett misstag.

Gravör är också ett enkelt verktyg, men spinnhuvudet kan komma undan från dig om du inte är försiktig, och dra ett märke där man inte vill ha en. Med antingen verktyget kan du inte radera dina misstag, så öva på en bit av skrot innan du gör det slutliga arbetet.

Dessutom kan du använda typiska prefabricerade siffror som följer virket när du är klar, om du inte vill att gravera eller bränna trä.

Steg 6 – Avsluta Wood

Efter att gravera eller bränna siffror i trä, måste du avsluta den för att se din klocka utseende och livslängd. Vilken metod du använder för att avsluta din klocka beror på det utseende du vill. Se till att ta bort händerna och växellåda innan du börjar till slut klockan.

Börja med att slipa kanterna på träet tills du har en jämn omkrets, sedan gå vidare till urtavlan. Se till att du sand i de ingraverade siffror och centrum axelns hål. Om du vill kan du också sand baksidan av klockan, särskilt om du inte tänker på väggmontering det.

När du har slipat, bets och försegla trä. Om du vill att dina graverade nummer för att få en mörkare yta än urtavlan, låt fläcken att samla in siffrorna och nöja sig längre än resten av urtavlan. När fläcken är torr, tillämpa en trä sealer. När din yta har avslutats installera växellådan och händerna och ställa dem till rätt tid.

Naturligtvis kan du också måla ytan för att matcha kontrast med inredningen i ditt rum.