hur man bygger en himmelssäng

Steg 1 – Madrass Mätningar

Steg 2 – Att bygga basen

Steg 3 – Konstruera Gavel

Steg 4 – Gavel kosmetologi

Att bygga en himmelssäng är en otroligt svår uppgift för den genomsnittliga DIY möbelsnickare – men tillfredsställelsen av att bygga din egen himmelssäng kommer långt överträffa de svårigheter du besegrade i processen. Deceivingly billig, kommer en DIY himmelssäng oundvikligen känner oändligt mycket mer bekväm än en butik byggda motsvarande! Det kommer också att göra en betydligt mindre betydande buckla i din plånbok! Denna guide kommer att täcka alla de grunderna i himmelssäng konstruktion, men känn dig fri att experimentera bortom dessa instruktioner.

Först av allt, mäta längden på den madrass som kommer att vila på det färdiga projektet. Det är mycket lättare att göra detta än att hitta en madrass som passar din egen säng.

Planera önskad höjd av dina fyra tjänster som det kommer att bli mycket svårt att skära ned dem noggrant när du har börjat bygga. Basen kommer att sammanställas av en tum med 8 fot tall träbjälkar. När beslutat efter höjd, minska din första strålen till samma längd som din madrass. Kom ihåg att ta hänsyn till den extra längden djupet på de fyra tjänster kommer att lägga på. Borra hål i stolparna 10 tum från golvet och skruv i dina två sidobalkar. Skär ner en annan balk till viss bredd som krävs för bottenbalken och skruva detta. Sand mjukt för högkvalitativt utseende.

Ta bitar av plywood och efter kapning dem till rätt bredd för din säng, klämma ihop efter limning för att uppnå rätt tjocklek som krävs av din sänggavel. Beroende på riktigheten i din motorsåg, kanske du kan låta din kreativitet flöda här när det gäller den slutliga formen på din sänggavel.

Om anpassade trä skär inte är din starka sida, kom ihåg att du kan prova en mängd olika sänggavel mönster när formen skärs. Många kommer att krydda upp en standard rektangulär eller rundad sänggavel med användningen av koppar kakel eller gravyrer. Använd denna möjlighet att tänka på en iögonfallande mitt för ditt sovrum. Bifoga sänggavel genom att skruva det mellan de två topposter för en flush, professionellt utseende.

Steg 5 – Presentation tvärbalkar

Nu när skelettet av hela bädden är klar måste vi bygga sängen ramens tvärbalkar. Du kommer att ha gott om material kvar från furu för detta, men om du tror att du kan ta slut helt enkelt köpa några fler. Sikta på att ha minst fem tvärbalkar för att ge tillräckligt stöd för madrass och säng användare. Fäst strålar nedåt genom sängens sidobalkar, vilket möjliggör en helt ren yta när madrassen är på plats. Använd en svarv duplicering att skapa en mer föråldrade känsla.