hur man bygger en gungställning

ämnen

Att bygga en trä gungställning för dina barn är ett bra sätt att förse dem med en rolig aktivitet samtidigt som din trädgård en vacker handgjorda element.

Steg 1 – Köp Material

Att bygga en gungställning behöver trä. Tryckimpregnerat trä är det bästa alternativet eftersom det kommer att hålla upp till de delar mer effektivt än obehandlat trä. Du kommer att behöva ungefär 48 fot av 2 x 6 trä och cirka 20 fot av 2 x 4. Det rekommenderas att du köper 5-10 procent mer av varje för att rymma för eventuella misstag som kan göras. Åtminstone en av de 2 x 6 plankor bör vara 12 fot i längd för toppen av svingen uppsättningen.

Steg 2 – Gör Cuts

Skär fyra av de 2 x 6 plankor i 8-meters längder. Dessa kommer att vara grunden stöder för gungställning. Om du planerar att göra det gungställning mindre än 12 fot i längd, måste du klippa 12-fots 2 x 6 ner till lämplig storlek. Använd en snickare vinkel och placera 4 bitar av 8-fots 2 x 6 plankor mot 2 x 6 du kommer att använda som toppen av svingen. Markera den vinkel du kommer att använda för benen på gungställning. Detta är typiskt 45 grader men du kan justera detta vid behov. Skära ändarna av de 4 2 x 6 plankor vid vinkeln.

Steg 3 – Montera benen

Pre-borra hål i var och en av de 2 x 6 ben och sväng set top. Det bör finnas två hål på samma höjd på vardera av benen och två på varje sida av de översta 2 x 6. Sätt långa bultar, genom det första benet, topp 2 x 6 och genom det andra benet. Placera en låsbricka första, bricka andra och mutter på slutet och dra åt den. Fäst spikplåtar till vardera änden av gungställning och spika dem helt.

Steg 4 – Installera gungställning

Välj den position där gungställning kommer att sitta och markera platsen för var och en av de 4 ben. Använd en Stolphål grävare för att gräva 4 hål på dessa platser. Dessa hål bör vara cirka 36 inches djupt. Ställ in gungställning inne i de fyra hålen. Blanda upp betong och dålig det i vart och ett av dessa hål. Vanligtvis tar det en påse betong per hål.

Steg 5 – Installera Swings

Skruva 4 öglor i 2 x 6 monterad på toppen av gungställning. Klipp den övre av varje en av kedjorna på en öglebult med användning av en tunga galvaniserat stål klipp. Fäst kedjor till gungor.

Du är allt klart! Grattis på att bygga en trä gungställning att din familj är säker på att njuta.