hur man bygger en grundläggande trä skugga box

Steg 1 – Mät

Steg 2 – Skär

Steg 3 – Montering

Steg 4 – Finishing Touches

Steg 5 – Fastställande av Box

Att bygga en skugga box i hemmet är en vacker möbel som kan se fantastiska. Det är också en stor bit av möbler som kan användas för att visa alla typer av dina samlarobjekt och utmärkelser.

Gör din egen skugga box är faktiskt ett ganska enkelt projekt så länge du har tillgång till rätt verktyg och material. Se bara till att du har ställt massor av tid åt att slutföra jobbet på rätt sätt.

Det första du behöver göra är att mäta upp för din skugga box. Du kommer inte att kunna göra lådan tills du vet exakt hur stor du vill att det ska vara. För att göra detta väljer var du vill placera skuggan rutan och sedan mäta det tillgängliga utrymmet. Som du bör redan vet, bör du mäta två gånger och klippa en gång.

Se till att rutan definitivt kommer att passa i det utrymme du har tilldelats. Det finns inget värre än att tillbringa tid att göra rutan bara att ta reda på att det inte kommer att passa.

När du har mätt dimensioner skuggan rutan du då behöva börja skära träet. Skär längd bitar av trä, beroende på hur stor du vill att rutan för att vara, sedan skära sidorna av lådan. Du kan också klippa en liten del insidan av rutan om du vill.

Efter detta måste du skära en liten del av plywood för baksidan av rutan skugga. Storleken på detta kommer att bero på storleken på din box. Se till att det passar lådan ordentligt och att det inte finns några luckor.

Nästa steg är att samla alla de bitar av göra skuggan rutan. Detta är mycket lätt och delarna behöver helt enkelt skruvas samman. Alternativt kan du spika ihop dem om du är bättre med en hammare snarare än en skruvmejsel.

När du har monterat den grundläggande ramen bör du sedan fixa plywood tillbaka på baksidan av enheten. Detta är förmodligen lättare att spika på att använda små möbler naglar.

Allt som återstår att göra är att avsluta skugga box genom att skära gjutning och fixera den runt kanterna på lådan. Du bör också måla eller bets skuggan rutan för att göra det längre. Välja rätt typ av färg eller färg för dina behov, är detta främst upp till personliga preferenser.

Skuggan låda blir ganska tung vilket innebär att du måste noga fixa det på väggen i ditt hus. Se till att du använder massor av infästningar och att det är helt säkert.

När du är klar att göra och passar skuggan rutan det enda du behöver göra är att börja visa alla dina prydnadssaker och troféer på det. Självklart om du inte har tillräckligt så ska du nog börja tyring att vinna några genast.