hur man bygger en flytande trä mantel hylla

Steg 1 – Mätning

Steg 2 – Att välja rätt trä

Steg 3 – Kapning av Plank

Steg 4 – Att Notch

Steg 5 – Slät planka

Steg 6 – Färgning Wood

Steg 7 – Använda Polyuretan

Steg 8 – Montera skrot trä

Steg 9 – Montera Väggfästen

Steg 10 – Montera trä Mantle

Steg 11 – Double Check

Steg 12 – personlig touch

Bygga din egen flytande trä mantel hyllan är ett spännande projekt. Om du har allt material redo, är det bara en fråga om några exakta mätningar och nedskärningar. Det är emellertid viktigt att välja trä som kompletterar den befintliga trä och geler med atmosfären i rummet. Den flytande mantel fungerar bäst med principen “less is more” vilket resulterar i mindre skräp.

Det första steget är att få mätningarna rätt. Besluta på längden och djupet av hyllan. Se till att de är proportionerliga. Det skulle vara klokt att lämna 2 inches på vardera sidan för estetiska förbättringar.

Hårt trä och faux trä används ofta för att bygga en trä mantel hylla. Ek, lönn, körsbär, teak, ceder, valnöt, mahogny är populära hårda träslag. Eller gå för faux trä som är plywood, antingen komprimerad eller skiktad

När du har beslutat om trä, använder en cirkelsåg att skära längd och djup i enlighet med mätningen. Det är lämpligt att hålla tjockleken på plankan vid 2 inches. Kontrollera plankan för eventuella ojämnheter.

En skåra hjälper till att fästa manteln på väggen. Det måste skäras i en rak linje på baksidan av planka och måste vara halv dess storlek. Skåran bör vara rektangulära.

Grovt sandpapper fungerar underverk med lövträd. Använd sandpapper för att få en slät yta, gnugga trä endast i en riktning. Ta bort alla spår av trä damm med en mjuk trasa.

Färga den utjämnade planka med en svamp borste eller ett tygstycke. Låt torka i 15 till 20 minuter. Torka sedan med en trasa bit. Om inte har uppnått den önskade intensiteten av fläcken sedan lägga till ytterligare en kappa efter 6 till 7 timmar.

Tillämpa polyuretan kan behålla fläcken och lägga till en glans till manteln.

En skrot virke, måste skruvas på väggen. Det måste vara exakt mätning av skåran skapade tidigare och måste vara stark nog att hålla mantels vikt.

Skruva fast konsolerna i väggen och använda horisontell mätning för att ta reda på det inte finns några lutningar. Konsolerna har ytterligare stöd från den bifogade skrot trä.

Applicera trälim över skåran sedan bilden mantel över skrot trä monteras på väggen. Trä mantel nu säkrad av trä parentes.

Kontrollera placeringen av trä mantel, det måste säkras av trä parentes.

Lägg till en personlig touch genom att smycka det nya tillägget till ditt rum med minnessaker och andra föremål som är nära ditt hjärta.