hur man bygger en fjäril tak

Vad du behöver

Steg 1 – Insats för Fackverk

Steg 2 – Beställ Fackverk

Steg 3 – Rama taket

Steg 4 – Tillämpa Plywood

Steg 5 – Lay Felt tjärpapp

Steg 6 – Applicera bältros till tak

En fjäril tak, eller inverterade tak som det ibland kallas, är mycket lätt att känna igen på grund av det sätt ytterväggar är högre än de är i mitten. De är fortfarande populära i vissa delar av Amerika och möjliggör mycket öppna planlösningar med stora vardagsrum och familjerum. Att bygga en fjäril tak är inte så svårt och det handledningen visar dig hur.

Vi hänvisar till ritningar för ditt hem och kontrollera måtten för taket. Du bör också ta fysiska mätningar av byggnaden för att se till att att de verkligen är i linje med de på ritningarna. Du behöver dessa mätningar innan du kan få dina fjäril takstolar byggas. Tänk på att det kan ta några veckor innan takstolar är redo för upphämtning eller leverans

Gå till tillförlitlig gavel och fackverkstillverkningsföretag och har takstolar byggda efter dina mått. Du kommer också att behöva sluttningen, storleken på bjälke avstånd och överliggare längder för att få reglarna och takstolar byggas.

Efter specifikationerna från dina ritningar, börjar fästa takstolarna till takplattorna till väggarna. Kontrollera att takstolarna är jämnt inriktade och alltid använda en nivå och lod vid installation takstolarna.

Börja lägga plywood längst ned i taket och arbeta dig uppåt. Använd en hammare och spik eller en spikpistol att spika plywood till taket ramen. Installera plywood en sida i taget, och kapa plywood för att passa där den möter i mitten av taket. Försök att passa mitt plywood bitar flush och tätt tillsammans. Applicera täta i sömmarna och sprickor.

Se till att vädret är torrt innan du börjar värphöna kände papper. Börja längst ned i taket och arbeta dig upp när du rullar ut filten papper. När rulla ut filten papper, se till att överlappa papperet åtminstone 5 till 7 inches. Använd filt nubb för att säkra papper med plywood.

Börja på en av de nedre kanterna av taket och börja lägga bältros. Använd endast en eller två spikar på varje sida av den inre och arbeta dig över tills en fullständig rad är klar. Sedan gå tillbaka till början av en rad och börja lägga nästa lager. Låt bältros att överlappa en tum eller två när du skapar en ny rad. När du är klar om bältros hela vägen upp taket, kan du gå tillbaka singel hörnen. Använd en enda singel i hörnen och arbeta dig upp taket.