hur man bygger en en-rums-hus

En ett-rums-hus är en mycket bekväm och lätt byggda hem för en enskild person eller ett par. I likhet med en studio, är det en fristående struktur, som ger mer avskildhet än en lägenhet och kan vara en enkel tillägg till din egendom.

Förbered din FOUNDATION

Du kommer att använda en standardbetongplatta fundament. Gräva ett område som är dubbelt så djup som den avsedda platta i en ungefär 25×25 område. Rensa marken några stora stenar eller andra sådana hinder. Lägg en lös lager grus över området och sedan täcka den med en polyetenmembran för att hålla ute fukt. Bygga en träram runt omkretsen av området och placera avdragare skenorna på motsatta sidor av utsidan av din ram för att hålla upp din linjal som kommer att placeras över för att jämna cementen efter att den hälls. Efter häll och utjämning av cement, ta skriden skenorna och linjal. Använd mursleven att jämna till och med betongen lämna den sedan härda under erforderlig tid.

Bygga upp strukturen

Lägg aska block till cementgolvet genom att tillämpa murbruk och placera aska block ovanpå. Resten av aska block kan torr staplas. Du kommer att fortsätta lägga rader av aska block för att skapa dina väggar. När du kommer till ett område för ett fönster eller dörr, lämna ett utrymme. Du kan senare använda halv aska block att koppla upp eventuella luckor. Använd ett lod för att säkerställa att blocken vilar även. När du har slutfört väggar, fylla håligheterna i aska block runt dörrar och fönster med betong. Upprepa denna process för aska block var fyra till sex fot samt för strukturella hållbarhet. För extra isolering, fylla alla återstående hålrum med sand, cement eller murbruk.

Det bästa tak för en en-rums-hus är platt med en stigning på minst tio grader. Stigningen tillåter vattenavrinning. Göra överhänget en fot eller mer så att avrinningen inte skadar strukturen.

Använd tillverkarens instruktioner för installation av dörrar och fönster. Detta för att säkerställa täckning av tillverkarens garanti och också för att garantera en korrekt passning. Efter installation fönster och dörr, öppna och stänga dem för att kontrollera att de är väl placerade och i funktionsdugligt skick. Se till att de sluter tätt och inte släppa in några förslag.

Om du gör elarbeten själv, placera elektriska lådor och ledningar nu. Placera två utlopp per vägg, lämnar fem fötter utrymme mellan dem. Anslut allt kretsen rutan och testa anslutningarna för att göra el genomförs på rätt sätt. Om inte, hyra en elektriker eller entreprenören för detta, såväl som nästa steg: VVS.

Badrummet ska vara i ett hörn för att maximera utrymmet och det bör mäta om 7×7. Sätt varmvattenberedare i en oanvänd hörn av badrummet. Ditt kök och badrum ska vara på samma vägg.

Sätt huvudvattenledningen under diskbänken. Kör huvudvattenledningen från köket till badrummet. Skapa en kontinuerlig linje mellan badrum sink, toalett, dusch och varmvattenberedare. Kör ett annat rör parallellt med en för varmt vatten till väg tillbaka genom.

Färdigställande insidan av din One-rums-hus

Du kan avsluta väggarna med gips eller gips. Också välja vilken typ av finish för att ge din golv, matta, linoleum, och så vidare. För ditt tak kan du använda balkar eller järnvägsslipers för ett rustikt utseende eller avsluta den med gips. Nu kommer du också vill installera kök och badrum apparater samt köksskåpen.