hur man böja pvc-rör

Steg 1 – Bestäm Middle Point för Bend

Steg 2 – Förbered Radius Blanketter och cylindrisk behållare

Steg 3 – Förbered PVC Pipe

Steg 4 – Värm Pipe

Steg 5 – Form Pipe Bend

Steg 6 – Kyl Pipe

Ibland när man arbetar med PVC-rör som används i VVS i ditt hem, kan du behöva göra krökar, så att röret kommer att passa ordentligt på svåråtkomliga och passform områden. Även om du skulle kunna installera röret med en rad armbågar och andra kontakter, det finns tillfällen när man böjer röret är mycket lättare. Så, här är en steg för steg guide som visar hur du enkelt böja PVC-rör.

Använd ett måttband och en märkpenna och markera platsen på rören där mitten av kröken kommer att vara. Sedan gör ett annat varumärke vid punkter ca 6 till 10 inches på vardera sidan av mittpunkten. Detta kommer att vara den del av röret som du kommer att värma för att böja den.

Placera radie bildar intill röret som du kommer att böja. Placera burken eller hinken så nära som möjligt till röret så att det blir lättare att följa radien formen och böja. Du bör placera burken eller hinken så att den öppna platsen i den cylindriska föremålet vänd uppåt.

Placera bit PVC-röret på två stycken 2 av 4 timmer. Det markerade området av röret måste vara inne i två av fyra och stöds av den plana ytan eller marken.

Anslut värmepistol och slå på den. Sedan tar värmepistol och håll den ca 2 eller 3 inches bort från röret i syfte att förhindra förbränning eller anvulkning av PVC-rör. Flytta värmepistol långsamt över det område som skall bockas. När du passerar den värmepistol över PVC-röret, använd din fria hand för att vrida röret medurs kvart varv med varje pass. Fortsätta upphettning av PVC-röret tills den börjar att sloka och sag in mellan de två delarna av virke. Sedan stänga av värmepistol och ställ den åt sidan.

När PVC-rör är tillräckligt varmt, plocka upp bit PVC-rör med båda händerna och placera den över radien form eller cylindriskt föremål. Långsamt böja och bilda röret på den yttre ytan av föremålet och rulla objektet i medurs riktning för att hjälpa till att bibehålla formen och diametern på PVC-rör. Medan du gör detta, dra ändarna av PVC-röret för att skapa kurvan du behöver.

När du har skapat böjen i PVC-röret, placera röret på en plan yta och linda fortfarande varm PVC-rör med en våt trasa eller handduk. Låt PVC-röret helt svalna innan du använder den.