hur man böja metall blinkande

Steg 1-mätningar

Steg 2-Cut Blinkande till bredd

Steg 3-Utför nödvändiga Bends

Steg 4-Komprimera några skarvar

Den typ av metall blinkande du använder, kommer att avgöra den exakta processen för att böja metallen. Mycket aluminium blinkande kan lätt böjas för hand. Dock är 40 uns koppar blinkande bäst böjd med en maskin. Om du takläggning ett stort område, kommer du vill använda en plåtbroms. Metallbromsen gör att du kan ha perfekta veck även längs långa längder av blinkande. En metall broms kan hyras från din lokala hem förbättring butik för att inte mer än $ 100 per dag. De flesta gör-det-självare inte behöver bromsen mycket längre än så.

Själva processen för att böja den metall blinkande kommer att variera beroende på vilken typ av blinkande du gör. Steg blinkande och droppkant blinkar båda kräver en annan process, men kan både skapas enkelt med en plåtbroms.

Om du använder en plåt broms, kommer du antagligen köpa stora metallplåtar blinkande. Därför måste du ta mått på det område du försöker skydda att bestämma den rätta storleken på blinkande innan några kurvor eller nedskärningar. Om du gör steg blinkar, kan du köpa den förklippt och helt enkelt böja det på bromsen.

Du kan faktiskt minska den blinkande när du har fastklämd den på plats på bromsen. Genom att fästa en broms monterad slits till bromsen kan du göra nödvändiga nedskärningar med metall blinkande redan fastklämd nedåt. Det är bäst att använda en skrot bit blinka först, för att se till att din skära kommer att vara korrekt. När du är säker på korrekt placering av blinkande, skjut skär över blinkande att göra snittet.

Var noga med att ta bort skär innan du fortsätter.

Det är där processen kommer att ändras beroende på vilken typ av blinkande du gör. Om du gör droppkant blinkar, kommer du först göra kurvan för fållen. För att göra detta, kommer du att dra den blinkande ½ tum i bromsen. Du kommer att klämma på plats och lyft böjningsplattan tills det inte går längre.

Du kan behöva göra mer än en krök beroende på vilken typ av blinkande du skapar.

Vissa kurvor kommer att komprimeras i sömmarna. Komprimering sömmarna kommer att äga rum efter kurvan har gjorts, men innan några nya böjar görs. Om du gör droppkant blinkar, kommer du komprimera kröken som du just gjorde nertill. Du kommer att klämma den böjda delen av den blinkande till den ledande kanten av klämman. Släpp bit och du kan se att kurvan inte har gjorts till en tätt komprimerad söm.