hur man böja avgasslangen

Steg 1 – Design Pipe

Steg 2 – Skapa Squash Pipe

Steg 3 – Platta End of Bending Pipe

Steg 4 – Weld Squash Pipe att avgasrör

Steg 5 – Heat Pipe och Bend

Steg 6 – Klipp ut och ren Pipes

Om du bygger ett anpassat avgassystem, kan du böja din egen avgasslangen, köpa spindel böjar, eller hyra en ljuddämpare butik för att tillverka bitar för dig. Böjning avgasröret själv är en känslig process, men fullt möjligt med rätt utrustning. Fyll röret med sand för att förhindra krympning när du böjer den. Fäst en tjockväggig squash röret för att åstadkomma en grippunkt för skruvstäd eller klämma.

Mät och skissa ut kurvorna i avgasröret som du vill tillverka. Om du konstruera en modell eller ett mönster av röret, kommer det att göra det lättare att böja röret senare. Köpa material något längre än den avsedda slutliga längd. Fästa och ta bort squash rör resulterar i en liten mängd avfall.

Fyrkanten av ändarna av rörlängden. Placera muttern framsidan nedåt på en plan yta och centrera röret över det. Punktsvets muttern på röret och skruva i skruven. Kontrollera tråden och avsluta svetsen om det är bra.

Ta den tunna metallavgasröret och platta en ände genom att slå den med en hammare eller squashing det i ett skruvstäd grepp.

Svets squash röret till den öppna änden av det tillplattade röret. Fyll avgasröret med sand genom att den hälldes genom muttern på squashröret. Sanden måste vara helt torr eller det kommer att producera ånga och tryck när röret uppvärms senare. Detta kan leda till pjäsen att brista. Använd grov byggmästare sand som har torkats i en ugn på låg värme under natten. Komprimera sanden genom att trycka det och peta den. Efter röret är fullt, rensa bort sand från gängorna på muttern och stänga den genom att skruva in bulten. Ta tag i squash röret i skruvstäd och tryck längs längden av röret med en träklubba medan bulten dras åt.

För bästa resultat, förvärma röret i ugnen. Ta tag i squash röret i städet och använder en ficklampa för att värma det tills det lyser rött. Arbeta långsamt medan du böjer röret. Dra det som du böjer den för att förhindra veck bildas. Kontrollera mot dina mönster som du arbetar. Om du böjer ett rör i mer än en plats, låt den svalna helt mellan kurvor.

Nu när röret böjs, kan du stänga av squash och avlopp ut i sanden. Rengör röret ordentligt inifrån och ut. Städa upp svetsarna med en fil eller kvarn. Torka bort någon skala som bildats på armbågen när röret värmdes.