hur man bifoga en hylla till en betongvägg

Steg 1 – Läge

Steg 2 – Mätningar

Steg 3 – 24 tum

Steg 4 – monteringshål

Steg 5 – Borrning

Steg 6 – Hölje

Steg 7 – Fästen

Steg 8 – Fastställande av Bracket

Steg 9 – Andra Fästen

Steg 10 – Kapning av trä

Steg 11 – Cut & Fix

Steg 12 – Avslutning

Fästa en hylla till en betongvägg är ett bra sätt att skapa utrymme för att lagra saker i ditt hem. Många gånger du önskar att du hade mer utrymme för att lagra saker i källaren, garage eller ens på utsidan av väggen, fästa en hylla till en betongvägg är ett av de bästa alternativen. Även om det är lite svårare än att fästa hyllorna till en trä vägg med rätt verktyg och den här guiden kommer du att kunna lyckas fästa så många hyllor du behöver några konkreta vägg i ditt hem.

Välj den plats där du vill fästa hyllan.

Mät höjden för varje hylla och markera den med en blyertspenna. Du kommer också att behöva markera den plats du vill att din hylla att utgå från, använd en nivå för att dra en linje på väggen. Mäta hela hyllans längd.

Markera var 24 inches längs den linje du gjort på väggen. Du behöver detta för att fastställa stödfästena på väggen.

Markera hålen i fästet på väggen. Om ett av hålen är på en del av murbruk eller på sömmen, kan du justera fästet lite för att flytta till vänster eller höger och markera hålet.

Använd slagborr och en ¼ tums murverk borrkrona för att göra hål på de platser du markerat på väggen. Om du inte äger en slagborr, kan du hyra en från den lokala järnaffär.

Bestämma längden av höljet och borra i väggen. Var noga med att inte borra för mycket i väggen.

Det är bättre att köpa stålfästen från järnaffär. Dessa är förstärkta fästen och bättre stöd.

Håll konsolen upprätt till linjen på väggen och fixera det till hålen du gjort. Placera fästen genom hålen och se till att de passar bra. Använd skruvmejseln för att fixera skruvarna på väggen.

Fixa alla andra konsoler genom att använda samma metod. Se till att de är alla i samma linje, så att din hylla blir nivå.

Använd mätningarna du tog i steg 2 och mät hyllan som skall skäras. Du kan också köpa färdigskurna hyllorna från järnaffär.

Skär trä med hjälp av tabellen såg och placera hyllan på konsolerna, vilket gör att den är placerad väl mot väggen. Fäst hyllan till konsolerna med skruvarna.

Avsluta montering alla hyllor på samma sätt med hjälp av monteringsskruvarna.

Det är allt. Hyllorna är redo.