hur man ansöker spraka färg glasyr

Steg 1 – Förbered Möbler och arbetsområdet

Steg 3 – Tillämpa Crackle Glaze

Steg 4 – Applicera Top Coat

Steg 5 – Skydda Top Coat

Applicera knaster färg är en av de tekniker som kan användas för att ge en bit av trämöbler ett annorlunda utseende. En bra spraka glasyr kan leda till en äldre eller sliten look som många föredrar över en elegant och nytt utseende. Sprakande kan verka svårt vid en första anblick men knastrar måla kit är nu lätt åtkomliga på DIY räknare. Dessa, tillsammans med rätt förberedelser och vet hur de steg-för-steg-anvisningar, kommer att göra ett sprakande projekt lätt att göra.

Rengör ytan på möbler att måla och spraka glasyr kommer coat jämnt. Dessutom, se till att omgivningen är täckta för att undvika oönskad färg. Tejpen någon närliggande ytor (vägg eller andra möbler) och täcka golvet under möbler.

Verktyg och material bör vara inom räckhåll för möbler. De bör dock inte placeras för nära för att undvika utlösning eller måla spill.

Steg 2 – Välj en grundfärg och Apply

Nyckeln till att välja en baslack är att matcha det med täckfärg. Det bör vara en kontrasterande färg så sprickorna sticker ut efter det att projektet är avslutat. Dessutom, spraka glasyrer som finns på marknaden arbetar oftast med latex eller vattenbaserad färg. Var noga med att kontrollera om basen och täckskiktet kommer att matcha glasyr.

Applicera baslack jämnt på möblerna. Använd en nylon pensel för trånga ytor och en roller för breda ytor att täcka ett stort område i ett enda slag. Göra det möjligt för basbeläggningen för att helt torr i ca 12 till 24 timmar.

Applicera spraka glasyr med hjälp av ett penseldrag endast riktning. När finare sprickor önskas, bör spraka glasyr appliceras tunt, för mer uttalade sprickor, tillämpa en tjockare glasyr päls.

När osäker mellan böter och uttalade sprickor, kommer det att vara bäst att tillämpa glasyr på ett testområde först. Experiment med tjockleken på glasyr coat tills önskat resultat uppnås. Testning kommer också att möjliggöra en för att bestämma kontrasten mellan basen och täckfärger.

Applicera täckfärg över glasyren med en ren nylonduk. Sprickor ska visas i minuter, så undvika att tillämpa en annan päls. En enda överlack borde räcka, annars skulle bildar sprickor övermålas. Bara se till att borsten är laddad med tillräckligt med färg så reapplying är onödigt. Göra det möjligt för täckfärg att torka under ytterligare 12 till 24 timmar.

När täckskiktet har torkat, applicera ett skikt av akryllack. Detta bör skydda överlack från skrapning.

Sprakande kräver lite arbete men kan bli ett enkelt gör-det-själv-teknik ger ett hem eller kontorsmöbler som åldraslook önskas, stegen här bör göra projektet mindre hotfull som du redan har den värdefulla information som behövs för att slutföra det.