hur högt att installera en vägg luftkonditioneringen?

Planera Space

Detaljer att tänka på

Installera en vägg luftkonditioneringen är en uppgift som kan utföras av en kunnig gör-det-självare och kommer att leda till ökad komfort för ditt vardagsrum, men det behöver inte nödvändigtvis bli en skamfläck för antingen inre eller utsidan av hem. Det finns många saker att tänka på när man installerar en i-vägg luftkonditioneringen, och höjden på enheten är en av de viktigaste. Här hittar du flera saker att tänka på när man installerar en vägg luftkonditioneringen, inklusive vad som är en bra höjd för enheten.

Det första du bör göra är att bestämma det område som väggenheten kommer att installeras i. Är det en yttervägg? Vilken typ av material är på utsidan av väggen? Placeringen av luftkonditioneringen är förmodligen den viktigaste aspekten av installationen. Det är i allmänhet enklare och mer estetiskt tilltalande, för att installera luftkonditioneringen under eller över ett befintligt fönster, åtminstone från en arkitektonisk synvinkel. Däremot behöver du inte vill att enheten ska vara för hög, och detta kan vara fallet om överväger att installera den ovanför ett fönster. Eftersom värmen stiger, är det också ineffektivt att ha luftkonditioneringen på en hög nivå, eftersom du inte kommer att känna den svala luften från enheten om den är hög. Dessutom kan det vara svårt att nå AC att justera inställningarna eller sätta på och stänga. Du vill inte heller det så låg att det är helt enkelt kyla golvet. Ytterst är mellan en och fyra fötter utanför golvnivån bäst.

Kanske ännu viktigare än den exakta höjden att luftkonditioneringen ska installeras är detaljer som strömförsörjning och skapa större projekt för dig själv. Nätsladden är bara så länge. Du kommer att vilja se till att luftkonditioneringen enhetens nätkabel är inte så högt upp att det inte kan nå eluttaget. Se också till att det finns ett utlopp lätt tillgänglig för luftkonditioneringen. Detta är en apparat som du inte vill köra en förlängningssladd till. Många resurser rekommenderar att du ska lokalisera installationsområdet under ett befintligt fönster. Det finns ett antal skäl till denna rekommendation: det kommer redan reglar och rubriker på plats som kan användas för installation, är det sällan ledningar för elektriska fixturer eller VVS för vatten- eller gasledningar i dessa områden, och från utsidan, det är mycket mindre störande för kontinuiteten i yttervägg för att lokalisera det alltså.

Summan av kardemumman är att det finns inga fasta regler till rätt höjd för installation av en värmepump. Varje hem, parat med ett obegränsat antal typer och stilar av luftkonditioneringsaggregat, kommer att ha särskilda behov.