hur en zink skyddande beläggning skyddar staket

Förzinkning vs Rafflande

kallgalvanisering

Zink offeranoder

Hur Chain är galvaniserade

Beslag

Kedjelänk staket är ett billigt sätt att skydda egendom och med rätt skyddsbeläggning de kan pågå i årtionden. När man överväger att installera en kedjelänk staket, kommer material som du väljer avgör hur väl dina staket åldrar.

Både zink och galvaniserade skyddsbeläggningar använder zink. Skillnaden är i tjocklek av beläggningen. Tjockleken hos en zinkbeläggning är 3 mikron. Galvaniserade material doppas i smält zink och beläggningen är typiskt 50 mikron. En galvaniserad staket kan repas eller kan ha utsatt kanter men zink i beläggningen kommer fortfarande att skydda staketet. Anledningen till detta är att det finns en ström som genereras av de korrosiva elementen som reagerar med zinken. Korrosionen verkar på zink i beläggningen i stället för metallen i stängslet. Om en tråd på staketet skärs zink kommer att utveckla en oxidation skikt över klippområdet och detta skyddar den från rost.

Om ett staket redan är installerad sedan en zink primer kan appliceras och sedan kan målas. Denna primer är vanligtvis märkt “kall galvanisering.” Paint ensam är en bra beskyddare tills ytan är trasig eller vatten tränger in via kanterna. Denna fukt fräter metallen. Tillämpa ett tunt lager av denna primer skyddar stängslet.

Anoder av detta slag har använts av fartyg och båtar i många år. På samma sätt som en galvaniserad staket är skyddad av dess zinkbeläggning, kommer en zinkanod attrahera de korrosiva elementen. Det “offer” i sig för att skydda metallen av stängslet. Zinkanoder kan placeras längs stängslet för att lägga till skydd mot rost och korrosion.

Det finns två metoder för galvanisering Gunnebostängsel. GAW (galvaniserad efter vävning), som namnet antyder, innebär att stålet vävs in i kedjan-link paneler först och sedan beläggningen appliceras. Den andra metoden är GBW (galvaniserad före vävning). Varje ståltråd galvaniserad innan det vävs i kedjelänken. Som kedjelänken vävs eller svetsas kan det bränna ut en del av de zink lämna områden som är utsatta för rost. GAW omfattar skurna ändar och svetsade eller vävda poäng och ökar dess styrka. GAW är den vanligaste och mest hållbara.

Kedjelänk staket beslag innefattar muttrar, bultar, grind hårdvara och annan hårdvara som används för att konstruera stängslet. Det bör också skyddas genom galvanisering. Inte alla kopplingar har denna beläggning och det är klokt att fråga om beläggningen. Om någon del av staketet blir korroderade det kan orsaka rostfläckar på området runt den.

När du väljer en kedja-link staket överväga hur länge du förväntar staketet för att hålla, slitage det kommer att få, och din budget för att hitta den perfekta lösningen för dina staket behov.