hur en sol växthus verk

Solar växthus fånga ljusenergi från solen och omvandlar den till värmeenergi och förvara den. Denna värme används för att hålla varma vädret växter från lidande under den intensiva kalla vinternätter. Många av säsongen växter också odlas i ett växthus under vintermånaderna.

Den glas eller plast i ett växthus väggar och tak släpper in de korta vågor solens ljus. Detta är sedan absorberas av jorden och plantorna i ett växthus och omvandlas till värmeenergi. Denna energi kan inte läcka ut genom glas eller plast på grund av att värmevågorna är längre än de ljusvågor.

Golvvärme värmer sedan luften omedelbart ovanför det. Detta gör luften lättare och den stiger, bytas ut av svalare luft från toppen. Genom denna konvektion metoden, är hela växthus uppvärmda.

Bearbetning av Solar Växthus

I en sol växthus du tillämpar samma princip, förutom att växthuset är anpassad till solen. Den södra och västra delen av växthuset har stora glasfönster mot söder och öster. Den norra sidan har svarta målad stenblock för att absorbera och behålla värmen. Någon yta som inte behöver behålla värmen är målad vit för att reflektera värmen. Med andra ord, har sol växthus orienterade glas att få maximal nytta av solens energi. Den är utformad för att minimera värmeförlust på vintern och använder naturlig ventilation för att minska värme på sommaren.

Förutom detta ett växthus som är full av växter är varmare än en utan växter. Detta beror på att växter ger ut koldioxid, som värmer upp luften inuti växthuset. Komposter ger också ut koldioxid och hjälper till att hålla atmosfären i ett växthus varm i nattetid.

Både glas och klar plast kan användas för att bygga växthus. Plast är billigare, men kommer inte att pågå så länge som ett glas växthus. Så, måste du välja ett material tillsammans med dina långsiktiga planer.

På vintern kan du använda en billig frånluftsfläkt för att blåsa i värme från växthuset i ditt hem. Detta kommer att vara billigare än att värma upp ditt vardagsrum med konventionella metoder.

Dessutom kan växthus glas har en låg-E glasrutor tillämpas på den. Detta är ett tunt, halvtransparent skikt av metall som reflekterar skadlig ultraviolett och infraröd strålning tillbaka till atmosfären. Detta kommer att bidra till att skydda plantor och anbud växter från skada. Med rätt typ av ventilation, kan låg-E-glas bidra till att förhindra ett växthus från att komma över uppvärmd, särskilt på sommaren.

En sol växthus kräver mindre konstgjord uppvärmning än en vanlig växthus i de hårda vintermånaderna. Mängden ytterligare uppvärmning behövs beror på placeringen av växthuset och klimatet som råder i ditt område.

Alla växthus, sol eller inte, använder solens energi för att värma upp stämningen för växter att trivas i även i de hårda vintermånaderna. Grundprincipen är densamma för både sol växthus och normala. Solens ljus energi omvandlas till värmeenergi och används för att värma upp luften i växthuset.

Det finns dock några skillnader. I en sol växthus, är byggnaden i linje för att fånga så mycket som möjligt av solens värme. Detta görs genom att ha stora glas- eller plastfönster i söder och öster. Norra väggen är gjord av värmeabsorberande material som betong och har även ventilation för att släppa ut överskottsvärme under sommarmånaderna.

Båda typerna av växthus använder växter och kompost för att lägga till värmen inne. Detta beror på att både växter och kompost producerar koldioxid.