hur en sol spis fungerar?

Solar Powered Spisar

skapa Heat

Solar spisar är solar powered, vilket innebär den energi som krävs för att arbeta dem genereras från solen snarare än genom standard eletricity. Solenergi är en miljövänlig alternativ samt en kostnad sparare. Energi kommer från solen är gratis. Soldrivna enheter är utrustade med solpaneler som samlar energi. När panelerna är laddade, kommer enheten att fungera precis som om den var ansluten till ett eluttag. Men Solköken behöver ständig kontakt med solen för att arbeta effektivt.

Solar spisar används utomhus eftersom de är beroende av solljus för att upprätthålla en konstant värme. När solen rör sig, är det nödvändigt att flytta spisen så att det alltid är i direkt solljus. Skuggor kan minska temperaturen på spisen, och solkök inte hålla sin värme på samma sätt som en grill burk. Konstant energi är nyckeln till att hålla en sol spis arbetar till sin fulla kapacitet.

Solköken arbetar på flera sätt, antingen genom att koncentrera solljuset och sedan dispergering av värme, eller genom att fånga och sprida värmen som i en holländsk ugn. För denna metod, behöver du en genomskinligt lock så att solen kan tränga igenom toppen.

En annan metod är där ljuset omvandlas till värme. Dessa spisar vanligtvis svärtade ut. Som svart leder värme, reglerar denna metod värma ett tillfredsställande sätt.