hur en lampa barlast arbete?

Fast motstånd som Ballast

Digital Lamp Ballast

elektroniska förkopplingsdon

reaktiva Förkopplingsdon

Lysrör Ballasttyper, direkt Start Ballast

Snabb-Start Ballast

Till skillnad från glödlampor, lysrör och högintensiva lampor använder lampa förkopplingsdon för att belysa de gasfyllda glödlampa kammare och reglera strömmen som flyter genom lampan. Grundläggande neonljus och lysdiod lampor (LED) använder ett fast motstånd som lampan ballast, medan andra belysningsanordningar använder mer komplexa elektroniska och datoriserade ballast kontroller. Ta reda på mer nedan om hur en lampa ballast fungerar.

Fast motstånd som Ballast

De fasta motstånd som används i neonskyltar och LED-lampor har ett stort motstånd kapacitet jämfört med den mängd ström som vanligtvis flyter genom belysningsanordningen. Motståndet kan styra strömmen så att ljuset fungerar korrekt och kontinuerligt utan att överhettas. Bör en ökning i ström uppträder, stiger motståndet i temperatur för att absorbera den extra ström. Om strömmen är för stark, kommer motståndet att misslyckas och ljuset släcks.

Självinställande Förkopplingsdon

För att förhindra att ballast fel självjusterande reaktorer utvecklades som kan stiga i temperatur och motstånd kapacitet eller minska sin temperatur och motstånd som spänningen minskar. Dessa självjusterande reaktorer jämna ut förändringar som orsakas av överspänning eller droppar i elektrisk ström, som skyddar ljus elektriska kretsen från fel, och resulterar i netto energibesparingar över livslängden för belysningsanordningen.

Digital Lamp Ballast

Digitala högintensiva lampor (DHID) styrs av en ballast försedd med en mikroprocessorkrets för att åstadkomma den mest effektiva startkraft till lampan och mest hållbara elektriska flöde när lampan är i bruk. Den DHID ballast har visat sig vara mer effektiv än magnetiska eller enklare självreglerande förkopplingsdon i kontroll av ljus produktion lampan lampor ålder, och kan anslutas till rörelsedetektorer för att minska ljusstyrkan när ett område inte används.

elektroniska förkopplingsdon

Elektroniska förkopplingsdon justera effektfrekvensen uppåt från standard elektrisk ström på 60 Hz och kan öka den till 20 kHz. Detta hjälper till att eliminera flimmer i lysrör, som har visat sig förvärra symtomen hos personer som lider av epilepsi. Själva lampan fungerar mer effektivt på grund av att arbeta vid en högre frekvens.

reaktiva Förkopplingsdon

Reaktiva förkopplingsdon kallas också magnetiska reaktorer, på grund av att ett magnetiskt kondensator läggas till effekt induktorn för att hantera den elektriska effekt som används av lampan. Reaktiva förkopplingsdon används för att starta och upprätthålla stora ljusinstallationer kan vara enorm, och kan avge en märkbar hum under drift.

Lysrör Ballasttyper

Omedelbar-Start Ballast

Denna energieffektiva förkopplingsdon används i situationer där ljuset är sällan avstängd. Den omedelbar start ballast inte värma fluorescerande ljus katodstrålerör när det börjar, men ger ett ryck start med 600 volt koncentrerad elektrisk energi.

Snabb-Start Ballast

En snabb-start fluorescerande ljus ballast värmer lampan katoder och gäller elektricitet till gasen i lampan samtidigt. Det är mest användbart när lamporna varierar mellan full ljusstyrka och svagt ljus flera gånger under dagen.

Programmerad start Fluorescent Ballast

Förbättring på snabbstart ballast, programmerad start fluorescerande förkopplingsdon ger jämn värme till gasen lysande trådar, sedan till lampan katoder. Den programmerade start ballast tillåter ljuset att stänga av och på under längst tid, och upprätthåller lökens användbar belysning under längre tid än andra don.