hur en gasugn termoelement fungerar?

Vad Termocoupler Does

Hur man styr Termo

En gas ugn termoelement är en magnetventil som driver bort värme i stället för el. Termoelementet fungerar tillsammans med piloten ljus och huvud gasventil. Ventilen är belägen i pilotaggregatet.

Termoelementet består av två trådar som svetsas samman och täckta i ett hölje. Detta hölje är placerad i den hetaste delen av piloten ljus med den andra änden fäst vid huvud gasventil. Termoelementet fungerar som en sensor. Den känner när piloten ljuset brinner tillräckligt varmt för att tända gasen från huvud gasventil. Om den känner värmen är tillräckligt varmt, kommer det att vända den värme till en elektrisk signal och sänder den över gasventilen och berättar det för att öppna och låta gasen ut.

Så länge kopplingen förblir varmt det kommer att hålla gasventilen öppen, vilket gör att gasen att brinna när du har begärt hjälp av din termostatstyrning. Så du faktiskt styra denna termostat. Om pilot slocknar eller blir kallt, kommer termo sluta slutar signalen och huvud gasventilen stängs, stoppa flödet av gas in i ugnen och orsaka ugnen att stängas av.