hur en bil chassi fungerar?

Central Component

Säkerhet i Styvhet

Ett chassi definieras som den mest grundläggande ramen för en konstgjord struktur. Elektriska ingenjörer använder ett chassi för att stödja brytare korten. En annan vanlig typ av chassi structure av en bil, lastbil eller sport utility vehicle. På den mest grundläggande nivån, chassit på en bil består av enbart ramen. Ibland chassit kommer att omfatta inte bara ramen, men även hjulen, överföring, och även förarsidan säte!

Onödigt att säga, är chassit en oerhört viktig del av bilen. Lika viktigt som chassit är inte många förare inte vet mycket om det. En bil chassi är den mest integrerad del i den slutliga konstruktionen av någon typ av bil bortsett från själva motorn. Samt fungera som duken på vilken alla bilens delar är fästa, det ger också ovärderlig strukturell integritet som förhindrar att bilen från att kollapsa in i sig själv under stora mängder stam.

Den viktigaste egenskapen hos en bil chassi är det sätt på vilket det förankrar alla bilens nyckelkomponenter, inklusive upphängningssystemet, hjul och bilens kaross. Tvärtemot vad många tror, ​​är den målade kroppen som omger utsidan av bilen egentligen inte en del av chassit men en annan del som beror på chassit för att stanna funktionell. Om chassit försvagades, kan det spela en stor säkerhetsrisk för både bilen och dess förare. Det är därför det är viktigt att se till att din bil är strukturellt ljud var 6 månader.

När de deltar i ett vrak, är chassit vad hjälper till att skydda föraren från sin stukning fordon. Bortsett från krockkudden och andra säkerhetsfunktioner, är den strukturella styrkan hos en bil chassi den största avskräckande allvarligare bil relaterade skador.