hur en bärbar träsk svalare fungerar?

Mekanik en bärbar Swamp Cooler

Några vanliga missuppfattningar om Swamp kylare

En bärbar träsk kylare är ett bra alternativ till en fläkt i områden som är torra eller inte har hög luftfuktighet. Lådliknande, inställd på hjul och drivs av el, de innehåller en fläkt inramad av fuktiga dynor tillverkade av material såsom cellulosa eller ceder spån. Blåsa luft genom dynorna kyler och fuktar den, cirkulerande kall luft runt ett rum.

En bärbar träsk kylare fungerar genom att dra i den varma luften och driver det genom de våta kuddar. Dynorna en hålls våta med en vattenlinje och med hjälp av indunstning, och den luft som strömmar kan kylas upp till 10 till 15 grader i processen. Verken mycket mindre effektivt i fuktiga klimat kan dock och inte vara ett effektivt alternativ i vissa områden.

En träsk svalare i allmänhet endast använder ungefär 60 watt och är inte skadligt för miljön. Det använder inte freon att kyla luften, så det finns inga starka kemikalier inblandade.

Träsk kylare är inte avsedda för att kyla ett helt hushåll, som vissa återförsäljare vilja hävda. De är tänkta att användas som en personlig kylare för mindre utrymmen. De kan inte helt ersätta en luftkonditionering, som komprimerar luft och är mer effektiv på kylning ett helt hem.

Den bärbara karaktären hos många träsk kylare gör dem effektiva som personliga kylsystem. De kan helt enkelt vara unplugged och tagit med dig när du ändrar rum, håller dig bekväm vart du än går.