hur du lägger till en hylla till en sidobord

Steg 1 – Välj din Wood

Steg 2 – Storlek Wood att passa

Steg 3 – måla hyllan

Steg 4 – Installera Wood Brackets

Steg 5 – Lägg hyllan till End Table

Ett slutet bord är en fantastisk möbel, användbar, modulär och ljus, sitter den bredvid din favorit soffa eller fåtölj, så att din drink, fjärrkontrollen eller boken förblir alltid till hands. Men du kan göra din slut bord ännu mer användbar genom att lägga till en hylla. Tillsatsen av en hylla kan ge dig lite extra förråd för tidningar eller knick knep, och det kan lägga till en intressant estetisk dimension till möbeln.

Först leta efter en träbit som matchar din sidobord. Om du vill att din hylla för att matcha, leta efter en träbit med en liknande ytstruktur, senare kan du använda bets eller färg för att matcha färgen på hyllan i tabellen närmare. Du kan köpa en träbit från järnaffär eller återvinna bitar som du kan ha hemma.

Med måttband, mäta både bredd och djup av tabellen slutet du arbetar med. Ta del av mätningarna. Du vill hyllan vara av samma djup som tabellen, men något smalare än avståndet mellan tabellens ben.

Med hjälp av dessa mätningar, ta sågen och trimma träbiten du har valt att matcha de dimensioner. Med sandpapper, släta ut eventuella ojämna kanter eller splitter.

Efter trimning hyllan storlek, kan du färga, lack eller måla det, enligt dina behov. Tänk på att du inte kan ha möjlighet att exakt replikera färgen på bordet.

Nu när hyllan är rätt storlek och färg, ta dina två trä parentes och placera dem ca 1/2 tum från kanterna på hyllan. Att se till att de är raka och lika långt, märka sina platser med en markör.

Välj sedan hur högt upp på benen i tabellen du vill installera hyllan. Använd din borrmaskin till pre-borrhål i benen, lätt päls dessa hål med trälim för extra stabilitet. Linje fästena på plats och skruva in dem i bordsbenen.

Slutligen pre-borrhål i hyllan där du kommer att installera parentes. Lätt placera hyllan över stag. Om det är en tung bit av trä, kan du behöva ett extra par händer för denna del av uppgiften. Då säkert skruva hyllan till konsolerna. Fyll i alla hål med trälim och träpluggar. Innan du använder bordet, låt det sitta i ca 24 timmar. Du vill vara säker på att alla trälim torkar.