hur du lägger till en grusgång till din gård

Planera rutt

Konstruktion

Lägga till en grusväg till gården ger dina gäster med en tydlig gångväg där de kan utforska din gård utan att förstöra dina växter. Denna artikel kommer att lära dig hur du lägger till en grusgång till din egendom från början till slut.

Innan du köper grus och förbereda sig för att arbeta på att bygga vägen, är det viktigt att du tänker ut vägen. Det finns två sätt att produktivt planera ut vägen för din grus gångväg.

Den första metoden innebär skissa din gård på en bit fodrad eller rutat papper och sedan rita loppet av vägen på papper. Det är bäst om du kan skissa en modell som är att skala så att du kan bestämma hur brett och hur länge grusvägen kommer att bli.

Den andra metoden exekveras genom att manuellt avgränsar loppet av den framtida banan i din trädgård. Använd trädgård stakes och sträng att visuellt indikera vägen grusgången. Du kan också använda färgglada sprayfärg för att beteckna loppet av banan.

Steg ett

Ta bort eventuella växter, gräs eller ogräs som låg i vägen för den framtida banan. Du bör använda ett måttband för att bekräfta att du tar bort ett genomgående stort landområde längs banan.

Denna process tar tid, tålamod och omsorg för om det genomförs på ett otillbörligt sätt så blir sökvägen snabbt förlorar sin form. Du kan använda en trädgårds hacka för att garantera att sidorna av din väg är helt vertikal.

steg två

Efter sträckningen av väg har helt rensats från allt växtliv, täcka den exponerade smuts med ett lager av landskaps trasa. Detta tyg förhindrar din väg från att sjunka ner i jorden och eroderar från botten. Det kan vara en god idé att använda två skikt av landskaps tyg speciellt om ditt land inte är nivå eller sumpig karaktär.

steg tre

Det sista steget i att installera en grusgång i din trädgård är att sprida grus i skelettet av banan. Du kommer att behöva en rejäl mängd grus särskilt om din väg är särskilt lång eller bred.

Det är lämpligt att använda en stor lastbil för att dra och fördela grus. Använd den släta sidan av en trädgårdsarbete rake att säkerställa nivå och lika fördelning av grus på vägen.