hur du lägger till doft till ett ljus

Steg 1: Välj doft oljor

Steg 2: Smält Candle Delvis

Steg 3: Häll Doftolja

Steg 4: Rör om det smälta vaxet

Steg 5: Låt Wax Cool

Steg 6: Test Om Doft Fungerar på Candle

Steg 7: Lägg till mer Doftolja

Ett ljus kan gå från enbart belysning upp ett rum att fräschas upp hela området med sin doft. Du kan placera en doftande ljus i sovrummet, bredvid badet, eller på ett soffbord i vardagsrummet, så att du och dina gäster kan ha en enklare tid att lätta upp och slappna av.

Tyvärr har doftljus blivit så populär att många butiker har höjt sina priser för mycket. Även om du kanske älskar tända ett ljus och andas in den lugnande doft som svävar från sin veke kan dina fickor inte lika glad. Det finns en lösning på detta, dock, och det är att lägga till din egen doft till en färdigköpta, oparfymerad ljus.

Se till att du förstår hur doftoljor fungerar innan du använder dem för ditt ljus. Det finns doftoljor som är olämpliga för att lägga doft till en ljus, och därför bör du alltid be säljaren. Det är också viktigt att notera den temperatur vid vilken oljor kommer att brinna. Likaså notera koncentrationen av oljorna.

Tänd ett ljus och låt det brinna i flera minuter tills en tum djup pool av smält vax har vuxit runt veken. Blås ut ljuset.

Använd pipett för att lägga till några droppe doftolja i poolen av smält vax. Hur mycket du vill lägga till beror på hur rik en doft du vill ha. 3 till 4 droppar i det smälta vaxet kommer att försäkra dig om en lätt doft. Om du vill ha en stadigare, fylligare doft, häll åtminstone ett par mer. Som ett alternativ, kan du också placera några droppar av din doftolja i korgen av potpurri eller vass diffuser att upprätthålla rummets doft, även när du inte har tänt ett ljus.

Använda en tandpetare och börja med små cirklar vid centrum av det smälta vaxet och gradvis sträcker sig till de yttre kanterna av ljuset. Blanda doft oljor ordentligt i vax för att undvika fickor av oblandad olja ikapp i lågor.

Låt det smälta vaxet svalna några minuter innan du tänder upp ljuset igen. Detta kommer att göra det möjligt för doftolja som skall absorberas i ljuset.

Tänd ljus igen. Du bör kunna detektera doften lätt medan inom inches av tänt ljus och rummet bör också fyllas med en lätt doft.

Upprepa steg 3-5 om du har lagt ut ljuset och vill att det ska avge en doft gång lyste upp igen. På så sätt kan du njuta av samma härliga doft nästa gång du vill tända den.

Alltid vara försiktig när du lägger doft till en ljus. Aldrig någonsin hälla doftolja när ljuset brinner annars riskerar du att bränna dig.