hur du lägger till dekorlister till en flush dörr

Steg 1: Ta bort dörren från gångjärn

Steg 2: Mät dörr för Molding

Steg 3: Klipp Molding

Steg 4: lägga ut på dörren

Steg 5: Nail Trim till dörr

Steg 6: Fyll i hål

Steg 7: Stain

Steg 8: Sätt Dörr Bak

När du har ett rum där det finns en flush dörr som är svårt att se, kommer du vill lägga till några paneler eller trimma till dörren som ett dekorativt element och ett sätt att skilja där dörren är. Detta är en relativt enkel process som kräver vissa grundläggande elverktyg och en liten bit av tiden. Alla hemmafixare kan utföra denna förbättring inom bara några timmar. Här är de steg du behöver göra för att lägga trim till din dörr.

Med hjälp av en skruvmejsel, pop ut gångjärnstapparna som håller dörren på plats. När den tas bort, ta dörren till en säker arbetsmiljö där du har enkel tillgång till alla dina verktyg.

Mäta de sidor av dörren, inklusive de övre och de nedre sidorna. Detta kommer att ge dig de mätningar som du behöver för att köpa din dörrlisten. Leta efter tall gjutning som är cirka en halv tum bred.

Att skära gjutning du kommer att använda en geringssåg. Om du inte har använt en såg innan du ska tillbringa lite tid att öva med den för att se till att du kan klippa ut 45 graders vinkel. När du har räknat ut hur man skär dessa vinklar, kan du börja skära gjutning. Skära de två längderna av de anpassningsstyckena först. Skär 45 nedskärningar graders i toppen och botten av var och en. Sedan klippa de övre och undre stycken för dörren med 45 graders vinkel på vardera sidan.

Ta dörrlisten och placera den på dörren på det sätt som du kommer att fästa dem. De bör alla sitter stadigt. Om inte, kan du röra upp en del av de vinklar med trä kitt.

Starta vid en sida av dörren och lägg den plant på dörren. Lyft spikpistol, med 2 “finish spikar lastas in i den och placera den på klädseln. Nail i en finish spik en var 12 inches. Gör detta med varje bit av trim tills du har gått hela vägen runt dörren.

För att ge din trim arbete ett snyggare utseende, måste du fylla i spikhål med trä kitt. Du kan enkelt göra detta med en liten klick på fingret. Tryck på kitt på plats så att den fyller hålet helt. Sand bort överflödigt kitt när den torkar för en flush, färdig utseende.

När allt är avslutade kan du färga klädseln i vilken typ av fläck din välja. Ett avtal om lättare trim med en mörkare fläck på dörren kommer att skapa en stor panel utseende till dörren.

När dörren torkar du kan sedan placera den tillbaka på gångjärnen. Håll dörren till gångjärnsfästen och släppa stiftet i att säkra den. Ge några tryckningar av en hammare och stiften blir hela vägen ner.