hur du lägger till dagsljus i sovrummet

Steg 1: Ta Mätningar och Bestäm Skylight Plats

Steg 2: Installera Lower Assembly

Steg 3: Prep hål i taket

Steg 4: Installera Blinkande och tak Assembly

Steg 5: Anslut Assemblies

Lägga dagsljus till sovrummet behöver inte innebära komplicerad installation av ett fullstort takfönster eller ytterligare fönster. Som ett mer förnuftigt alternativ ger ett rörformat takfönster mer dagsljus än dess relativt liten diameter låter på. Tack vare den flexibla takfönster, kan röret manövrera runt fast kanalsystem eller inramning. Sin inre yta är mycket reflekterande, vilket innebär att trots sin smala öppning, ljus som kommer in i röret blir skickas runt, vilket resulterar i en märkbart ljusare sovrum. För den praktiska doityourselfer bör installationen inte ta mer än en dag.

Ta en noggrann mätning från taket ner till taket i det rum där du kan installera den rörformiga takfönster för att avgöra hur länge förlängningsröret bör vara. Använd en regeldetektor att lokalisera angränsande reglar i rummets tak. Tänk igenom var du vill takfönstret. Håll den nedre monteringen upp till taket och spåra en linje runt i mellan reglarna. Borra ett litet hål nära mitten av cirkeln och hålla en bit doweling att göra hålet synlig från kryp.

När du har rätt plats, klippa ut ett hål i rummets tak för lägre takfönster enheten med en gipsvägg såg. Ställ den på plats och hålla den med skruvar, men det kan behöva justeras senare.

I kryp, hålla ett lod upp till den inre sidan av taket ungefär ovanför det undre aggregatet. Du vet platsen är rätt när det gäller att vila nära centrum av den nedre anordningen. Markera platsen på innertaket, borra ett hål och markera den med en träpinne för att lokalisera den ovanpå taket.

På taket, spåra en perfekt cirkel för att skära genom att hålla blinkande upp och ned. Använd en ömsesidig såg att skära igenom bältros, tak papper och mantlar. Runt den inre kanten, använd singel skärare för att separera de bältros från skydds. Applicera en sträng av tätnings täta runt basen av blinkande och skjut yttre fläns blinkande under bältros runt hålet och fäst den på taket enligt instruktionerna. Sätt den övre enheten i den blinkande, låsa sömmarna hos aggregatet på plats med folie tejp. Ta bort skydds inre beläggningen innan du installerar akryl kupol på enheten. Fäst den med skruvar enligt anvisningarna. Täta alla exponerade kanter och hål noggrant inklusive cheferna för de skruvar som används för att fästa den blinkande och kupolen.

När de övre och nedre komponenter är på plats, kommer du länka dem med förlängningsslangen. Vik platta slangen i en cylinder, anslut flikarna och försegla sömmarna med reflexband. Som med de sammansättningar, dra av skyddsbeläggning som täcker det spegelliknande ytan precis innan anslutning av övre och undre sektioner. Justera bottenenheten för att ge plats för den synliga trimningsstycket och diffusor. Installera dessa delar innan du skruvar den nedre delen på plats.