hur du justerar din elektriska väggplattor

Verktyg och material du behöver

Steg 1 – Fix löst sittande Wall Plate

Steg 2 – Fäst en krokig Plate

Steg 3 – Fäst en knäckt, flisas eller trasiga plattan

En elektrisk väggplatta är ett annat namn för en strömställarplatta eller täckplåt. Det är ett objekt som kommer att täcka ett eluttag eller strömbrytare, samt elektriska ledningar, och ger en attraktiv och funktionell ansikte. Elektriska väggplattor finns i olika storlekar, former, färger och material. De måste vara tillräckligt stor för att dölja vad som ligger bakom dem och de måste vara specifika för jobbet. Till exempel, för att täcka en två utlopp behållare, måste de ha öppningar för att passa de två utloppen tätt, inte tillåter utrymme mellan. De måste också ha en del som sträcker sig över väggen. Detta varierar beroende på installation, men det finns standardstorlekar som ska rymma någon installation. De är alla vanligtvis inriktad på att vara större än en kopplingsdosa eller elektrisk omkopplingsmekanism. Plattan hålls på plats av en enda eller en serie av skruvar. Ibland dessa plattor kommer att flyttas för brott. Nedan finns enkla instruktioner för hur du justerar din elektriska väggplattor.

Om väggplatta inte ligger an mot din vägg kan det finnas några bakomliggande faktorer som orsakar detta. Kontrollera först att se att skruven som fäster det är tätt. Det kan vara så enkelt som att ta en skruvmejsel (typiskt platt huvud) och vrida skruven några varv till höger. Vänd inte alltför hårt eller riskerar sprickbildning plattan eller orsakar en plastplatta att böja och vara ointressant. Detta kommer att skärpa plattan mot väggen,. Om skruven verkar tätt, kontrollera att du använder rätt skruv. Skruvhuvudet bör vara nästan jäms med plattan och den övre delen av skruven bör lätt rundad i utseende. När man kör fingret längs skruvhuvudet, kommer endast den rundade delen vara ovanför höjden av plattan. Det skulle bara kännas som en liten bula. Om du har en vanlig skruv, skruv skjuter men är tätt, eller om det är en Phillips skruv, är det mycket troligt att du har fel skruven på plats. Du kan köpa ersättnings skruvar på alla hem förbättring butik. De har vanligtvis en målad huvud för att matcha färgen på plattan. Helt enkelt ta bort den felaktiga skruv och ersätta den med den rätta. Återigen, dra åt tätt, men inte för hårt.

Ibland plattan visas krokiga. Detta orsakas av installationen av mekanismen utloppet eller växeln i väggen. Eftersom plattan sluter tätt till enheten, oavsett var enheten är placerad följer plattan. Om omkopplaren är inte nivå, kommer din tallrik inte vara nivå. Det är inte möjligt att helt enkelt svänga plattan. Detta skulle vara en komplicerad fix kräver avlägsnande av utloppet eller switch, ändring av vinkeln hos hålet och gör den nivå genom att skära av väggskivan, och sedan återinstallationen av utloppet eller växeln. Se alltid till att stänga av strömmen med huvudkopplingsdosan innan du gör något elektriskt arbete. Du kanske bara vill leva med en sned platta, eller så kan du köpa en ny platta som är mer fritt formulerad och inte visar lutningen så mycket.

Du har ett alternativ här: köpa en ny platta och ersätta den.