hur djur / barnsäkert ditt hus för ett parti

ämnen

Sandy är en gör-det-självare från vägen tillbaka. När bilar var enklare, brukade hon göra sina egna reparationer. Nu är hon fortfarande i att göra allt själv, men väljer att ta bilen in för en oljebyte. Hon skulle hellre att skriva eller vedeldning än att byta olja på hennes bil.

Parterna ska vara kul, men om du ständigt måste hålla ett öga på ditt husdjur och barn, eller ännu värre, dina gäster husdjur och barn, kan det bli en mycket mindre roligt för dig. Här är några tips att ta stressen av ert parti och låter dig njuta av tiden så mycket som alla andra.

Två dagar innan partiet

Plan där du kommer att serveras mat. Tänk på att dina gäster husdjur kanske inte är så väluppfostrade som er, så håll mat högt – inga godis rätter på slutet tabeller, speciellt om det är godis som kan skada småbarn eller husdjur. Saker som kan skada hundar inkluderar choklad och russin, hårda karameller kan vara en kvävningsrisk för småbarn.

Tyvärr är en part inte komplett om det inte finns åtminstone ett spill. Se till att din leverans av “spill” städare är upp till par. Hålla dessa städare i en lättillgänglig område där de kan nås snabbt, men är utom räckhåll för barn och husdjur.

Om du är orolig för dina möbler, få några billiga möbler slip covers. För att skydda dina mattor, Scotchguard dem ett par dagar innan festen.

En dag innan festen

Om du planerar att dekorera skulle idag vara dagen för att göra det, eftersom det ger ditt husdjur tid att vänja sig vid den nya inställningen innan gästerna anländer. Dekorationer bör vara säker för barn och husdjur. Om ert parti är centrerad kring det är sportlov, kom ihåg att barn och djur lockas till blanka saker. Glitter kan vara mycket skadligt för båda. Uppträdda popcorn och tranbär kan också vara mycket frestande att varelser stora och små, men strängen kan vara mycket farligt för dem vid förtäring.

Idag skulle också vara en bra dag att gå igenom parti områden och samla breakables och värdesaker. Detta skulle innehålla saker som glas vaser, bärbara datorer, iPads, nycklar, pengar och fjärrkontroller. Förvara dessa objekt som lagras i ett rum där gästerna inte kommer att tillåtas att gå. (Om det är möjligt, ett rum som är låst.) Det kommer att ge dig sinnesfrid. Även om du litar på alla som kommer, kan barn och husdjur förstöra saker utan mening.

Om du planerar att sätta ut ljus, använder flamfri, batteridrivna ljus. De är säkrare än en öppen låga. Numera kan man även få flamfri ljus som avger en doft.

Om det kommer att bli småbarn närvarande, tänka på att sätta barnsäkra gadgetar på underskåp som har farliga kemikalier i dem. Även låga lådor som har vassa eller ömtåliga föremål i dem är en potentiell fara för barn – de älskar att tömma skåp och en topp i lådor bara för skojs skull.

Sätta några giftiga växter i samma rum som du placerat dina värdesaker.

Dag partiet

Vissa saker är bara en viss på en fest. Placera servetter på ett synligt och lätt att nå plats, där alla gäster kommer att se dem – man vet aldrig när de vill bidra till saneringen en spill. Placera glasunderlägg på slutet tabeller, även barn vet oftast vad de är till för.

Det bästa du kan göra själv är att göra ett tecken som innehåller “regler” för partiet. Om du lägger det i en vacker ram, det kanske inte verkar så påträngande! Några av de “regler” du kan sätta på skylten inkluderar

Rätt innan gästerna anländer

Håll ert parti finns ett fåtal rum, vilket kommer att resultera i mindre sanering och mindre risk för missöden. Stäng dörrar där du inte vill att folk ska gå. Om du har en andra våning eller en källare, sätta upp en baby grind för att avskräcka djur, barn och andra gäster från att vandra upp och ner för trapporna.

Sist men inte minst, om ditt husdjur är alltför känslig för ståhej av företag, sätta dem i en av de stängda rum där de känner sig trygga. (Glöm inte att sätta sina vatten- och matskålar i rummet, alltför.) Kontrollera om dem ibland för att ge dem förtroende att du är fortfarande runt.

Dina barn kan också sättas till sängs på sin vanliga tid. (Förhoppningsvis har du en sänggåendet rutin på plats långt innan du ens tänkt på att ha en fest.)

Nu alla förprojektering har lönat sig, och du kan njuta av dig själv och företaget av dina gäster!