hur är fisk emulsion skapas?

Insamlade och Uppvärmd

Slipa upp fisken

göra Emulsion

Fisk emulsion är en typ av fisk gödselmedel som är gjord av uppvärmning av fiskrester och flytande för användning i din trädgård. Kommersiellt mycket av fetter och oljor tas bort för användning i färg och kosmetika, lämnar mycket av näringsämnen och proteiner bakom. Den flytande emulsionen används som ett koncentrat, som sedan späds till jord gödsling eller för blad mata dina växter. I marken, kan fisk emulsion s näringsämnen stanna och långsamt släppa till rötterna av växten som gödsel fortsätter att förfalla. Som en bladmatnings, emulsionen lämnar en oljig återstod på bladen och blommar, som skyddar dem mot vattenskador och bloom röta, samt förser anläggningen med samma näringsämnen som kan hittas i befruktningen av marken. Även om processen kan variera från producent till producent, grunderna för att skapa fisk emulsion är i huvudsak densamma.

För det första är fisken uppsamlas och upphettas, för att göra det lättare att bryta ner i en emulsion. Fisk kockar eller kokar i vatten, mjukgörande muskel köttet, och göra benen mjukare eller sprödare. Vid upphettning, oljor är lättare att samla för användning i kosmetika som läppstift och stiftelser, och i hushållsfärger som kräver organiska oljematerial.

Efter fisken upphettas, är det mals ner med vatten och, i vissa fall, till andra organiska material hjälpa framdriva den avklingande processen. Detta är basen för emulsionen, och kan ändras och manipuleras i en uppsjö av sätt härifrån. Vissa företag lägger extra näring till emulsionen för befruktning av särskilda växter, som blommor, medan andra tillverkare lägga till andra organiska material såsom krabba mjöl, benmjöl, tång eller kelp måltid, och även salt. Det finns även metoder som inkluderar lukt minimizers som de hittade i melass och brunt.

Exempel av brunt är sågspån, döda pinnar och döda blad, ungefär som du skulle hitta i kompost. Om du någonsin behöver ett sätt att komma ihåg vad browns är, tycker om definitionen av gröna-de är gröna, de lever, och de är friska, och så motsatsen till det innebära vara bruna, som är döda och redo för den avklingande processen.

När den avklingande är klar blandningen flytande i maskiner som beter sig som en mixer eller matberedare, hugga upp näringsämnena så bra att det blir en vätska snarare än en tjock suspension. Detta är den punkt där blandningen blir en emulsion. Vanligtvis finns det en skum på toppen av blandningen från all luft som har varit slå i det, men det finns också bubblor som produceras från de mikroorganismer som lever och äter i emulsionen. Dessa är bra, så bli inte orolig, de kommer inte att skada dina växter, de är viktiga för hälsan hos din anläggning och dess jord.

Efter emulsionen görs, kan det packas, säljas och användas på din trädgård, eller ens i din kompost eller komposthögen. Den grundläggande processen är inte komplicerat, men det kan variera beroende på företagets unika formel. Oavsett vilken formel, det kommer säkert att vara en fisk gödselmedel som är rätt för din vegetation.