Hur är cement bänkskivor görs?

traditionell Terrazzo

Tunn-set Terrazzo

Terrazzo bänkskivor är en miljövänlig och unikt vacker alternativ för remodeling ditt kök. På grund av jordvänliga återvunna komponenter som används i terrazzo och cement eller hartsblandningen som skapar basen, är den resulterande bänk prisvärd, flexibel och fantastisk.

Tekniken för att göra terrazzo är densamma för båda ytor och andra fixturer. Traditionell tillverkning av terrazzo involverar om två lager av betong, en tjock och en sandig, följt av ett skikt av pigmenterat marmor chips för toppen finish. Detta format kräver en tjockare ansökan och fler steg och precision än mer moderna material.

De flesta cement bänkskivor tillverkas idag är av den tunna-set sort. Tunn-set terrazzo är gjord med ett epoxiharts eller annan polymertyp harts. Som namnet antyder, de är mycket tunnare än traditionella terrazzo. Den process som krävs i deras produktion, vilket inkluderar att hälla av hartset, partiell härdning, ett ytterligare skikt av harts med mald marmor, glas eller annat miljövänligt material rullas in i toppytan innan den slutliga härdningen äger rum. För bänkskivor, är betongen eller hartset hälls i en form för att matcha storleken på bänkområdet, med sömmar som skapats vid sammanfogning områden och handfat och apparaten utskärningar konstruerade i formen innan hällprocessen sker.