heta ämnen: vad som gör en bra löda anslutning?

Original Post: Första gången Solderer, tillförlitlighet?

Höjdpunkter från tråden

Här på vi njuta av att tillhandahålla en plats där hem förbättring nybörjare och experter kan komma samman för att utbyta idéer och råd. Inuti våra forum kan användarna göra sökningar trådar för att se vilka utbyten sker på ett ämne av intresse eller starta eget dialog genom att publicera något för samhället att delta i. Med över 250.000 medlemmar och räknar, är denna resurs ganska aktiv så varje vecka vi lyfta en av de samtal som bara kan hjälpa dig med att nästa DIY projekt.

Så du har börjat DIYing och även hanteras din egen VVS. När du löda din nya lederna, det finns en hel del åtgärder som händer utom synhåll, bakom koppar. Hur vet du om din fix kommer att pågå? Fråga forumet. (Spoiler alert: som med det mesta, det handlar om prep.)

mamma Medlem

Jag har nyligen fastlödda min första anslutningen. Några läckor! Men hur vet du leden kommer att stå sig genom tiderna? Om det skulle läcka troligt att du skulle se det direkt, eller kunde en läcka uppenbar under en tid? Är det slags drabbade eller missar?

lawrosa Super Moderator

En läcka kan utvecklas vid ett senare tillfälle … Ibland bara känner du till hur lodet flöt eller om du över värms skarven.

Gunguy45 Super Moderator

Och även om jag är ingen Pro, jag känner en hel del beror på hur mycket lod du använder. Jag tror att en typisk ½-tums anslutning ska använda om en tum eller så av lod, kanske mer. Överskott kommer att köras bort. Om du gör det rätt och få bra transporterande, kan man nästan titta på det och se det är rätt.

Handyman663 Medlem

Du är förmodligen bra att gå. Ett knep en mästare lärde mig år sedan: om lodet inte fuktspridande ordentligt (vanligtvis på en gammal rör), inte bekämpa den. Klipp ut ett avsnitt och börjar på nytt med ett par kopplingar. Dessutom är jag verkligen anal med prepping slangen och montering. Jag kan vara lite långsam, men jag kan inte komma ihåg min sista läckan.

PJmax Forum Ämne Moderator

Det handlar om rengöring. När jag var liten jag arbetat med min farbror som var en rörmokare. Jag tillbringade timmar städning beslag. Han har alltid sagt “det måste vara ren om du vill att det ska hålla.”

Läs mer på: http: //www.this webbplats / forum / VVS-rörledningar / 521.598-första-gången-Solderer-reliability.html # ixzz2x6A8tgRR