heta ämnen: Vad är fel med min a / c?

Original Post: Vad är fel med mitt Air Conditioning System?

Höjdpunkter från tråden

Här på vi njuta av att tillhandahålla en plats där hem förbättring nybörjare och experter kan komma samman för att utbyta idéer och råd. Inuti våra forum kan användarna göra sökningar trådar för att se vilka utbyten sker på ett ämne av intresse eller starta eget dialog genom att publicera något för samhället att delta i. Med över 250.000 medlemmar och räknar, är denna resurs ganska aktiv så varje vecka vi lyfta en av de samtal som bara kan hjälpa dig med att nästa DIY projekt.

Pejman80st Medlem

Hej allihopa. Jag är från Texas. Min luftkonditionering börjar få problem för en vecka sedan. Ac killen kom och sa att kontaktorn och kondensatorn behöver bytas, han också ut mitt system av 2lbs. Efter hans reparation, skulle min fan inte komma på. Jag stänga av systemet under 2 timmar och när han kom för att driva systemet, allt fungerade! Han rekommenderade att byta ut fläkten om det händer igen. Kondensatorn läste fem, sade han allt ser bra ut. Jag köpte en ny fläkt och installerat det själv. När jag tog den gamla ut, var det så varmt, jag kunde inte ens röra det för en sekund, skulle det brinna omedelbart. Så jag fick en ny installerad. Det fungerade men problemet var efter insidan nått utsedda temp fläkten utanför inte skulle sluta köra. Han kom tillbaka och sa att ingen ström går till styrkortet, behöver den en ny styrelse. Jag fick en ny styrkort och installerat den. Jag har fortfarande samma problem med fläkten.

PJmax Group Moderator

Jag gissar att detta är en värmepump system,? När du har installerat den nya fläktmotorn gjorde du använder önskad storlek kondensator,? Fläkten kördes. Vad var kompressorn gör,? En defekt avfrostningsuret styrelsen inte bör hålla fläkten igång.

Houston204 Forum Ämne Moderator

Anslutning av kablarna till kondensatorn felaktigt kommer att göra detta,. Brown ska vara på fläkt och blå bör vara på Herm,. 2 gula ledningarna ska vara på C., Du kommer att ha 3 gula ledningarna på Com och två blå på Herm om någon lagt en startsats.

Pejman80st Medlem

Kondensatorn är 370 eller 440 vac 50-60 hz. 5,0 mfd.

5×370 / 440 usa2029 efter amrad.

Den bruna ledningen är på kondensatorn. Den svarta går till styrkortet på ovansidan och gult är på com.

Jag har tre gul, en blå, en blå / rosa och en brun / gul som går till styrkortet.

skaggsje Medlem

Ser ut som någon lagt ett lock för fläkten. Ska kopplas så här

Houston204 Forum Ämne Moderator

Du behöver en bro mellan Com terminal på den stora kåpan (som har de gula ledningarna) och en sida av fläktmotorn locket om du har en 3 tråd motor,. Kinda som den bild som jag drog att Skaggsje har skrivit. 3 tråd, en dubbel lock skulle ha varit bättre.

Läs mer på: http: //www.this webbplats / forum / luftkonditionering-kylning-system / 550.947-vad-fel-my-luftkonditionering-system.html