heta ämnen: radon minskning fungerar hur?

Original Post: Radon minskning – varför fungerar det?

Höjdpunkter från tråden

Här på vi njuta av att tillhandahålla en plats där hem förbättring nybörjare och experter kan komma samman för att utbyta idéer och råd. Inuti våra forum kan användarna göra sökningar trådar för att se vilka utbyten sker på ett ämne av intresse eller starta eget dialog genom att publicera något för samhället att delta i. Med över 250.000 medlemmar och räknar, är denna resurs ganska aktiv så varje vecka vi lyfta en av de samtal som bara kan hjälpa dig med att nästa DIY projekt.

Radon upptäckt och minskning har blivit mer och mer av ett problem under de senaste åren. Om du har ett system installerats, ska installatören kunna förklara det för dig. Men vad händer om du flyttar in i ett hem som redan har ett? Hur vet du att det fungerar, och hur fungerar det egentligen? Forumet kan berätta.

guy48065 Medlem

Nyligen fick nickel rundtur i en väns nytt hus och en av de många konstiga system var en radon minskning system som en fläkt för att dra luft från (förseglad) avloppsbrunnar och rör det utanför. Jag antar att det är tänkt att dra luft från dränerings brickor som cirkel fundament. Min fråga är om radon finns i alla smuts kring hemmet, doser suga dräneringsplattor gör att mycket av en buckla i den totala? Fundament är en liten andel av den totala yttre ytarean.

OCH – spelar ingen luftrörelser och vakuum tömma golvet vattenlås snabbt – kan leda till ännu värre gaser i hemmet?

Jag har hört talas om dessa system, men nu när jag har lagt ögon på en allt gjorde det var upp massor av frågor.

Bud9051 Medlem

En ny installation kommer också att innehålla ett luftgenomsläppligt lager av grus i det platta, så det kommer att ventilera hela under markytan. När de täta alla av plattan till grundmurar och eventuella sprickor, skapar systemet ett vakuum eller negativt tryck under plattan för att förhindra alla små läckor som bildar eller missades från att tillåta radon kontaminerad luft från att inträda i källaren.

Det borde verkligen inte vara några fällor avrinning sker i omkrets systemet. Om omkretsen systemet rinner till sommartid den kan behöva ett utlopp fälla som verkligen skulle behöva hållas fyllda, men det skulle inte innehålla otrevliga gaser. Det finns en u-rörsmanometer någonstans där nere som anger halten av negativt tryck. Om av någon anledning som förändras, då ett beslut bör fattas om varför.

På platser där nivån av radon inte har bestämts att de kommer ofta grov i systemet så att bara fan skulle behöva installeras om senare testning är hög;. Bud

guy48065 Medlem

De är inte de ursprungliga ägarna så huset är flera år gamla. Jag tror att sub byggdes omkring 10 år sedan. Radon Systemet installerades innan de flyttade in, tillsammans med andra dyr luftrenande ändringar i ugnen (elektronisk luftrenare, enorma veckat filter, UV-ljus gizmo i retur).

Jag ser annonser hela tiden för radon minskning för äldre hus. Hur effektiva är de eller finns det bedragare att se upp för?

Bud9051 Medlem

Alltid bedragare att se upp för. Två saker att titta efter – har radonnivån testade kit tillgängliga för husägaren, och kontrollera om u-rörsmanometer i källaren för att se om det drar ett undertryck under golvet.

Om radonhalten är mycket låg, kan de testa igen med radon fläkten. Om detta också är låg då systemet inte kan behöva köras. Det bör fortfarande testas säsongs att vara säker på att behandlingen förblir låg.

Om manometern inte visar en tryckskillnad då det finns ett problem med systemet. Antingen en läcka eller fläkten inte fungerar.

Jag hatar när system som detta är installerade och information antingen aldrig lämnas eller förlorades;. Bud

guy48065 Medlem

“Det är verkligen inte borde vara några fällor avrinning sker i omkrets systemet. Om omkretsen systemet rinner till sommartid den kan behöva ett utlopp fälla som verkligen skulle behöva hållas fyllda, men det skulle inte innehålla otrevliga gaser. ”

Mitt hus (mitten av 70-talet) har källare golvbrunnar som är anslutna till dränerings plattor och alla tippar i avloppsbrunnar – som sedan släpper ut långt ute på gården. Jag trodde det var normen för hem med en sump grop och inte på stadens avlopp. Om golvbrunnar är anslutna till septisk hur vattnet får lyftas upp till den nivån?

Bud9051 Medlem

Guy, sade din första post “OCH – spelar ingen luftrörelsen och vakuum tom golvbrunnen fällor snabbt – kan leda till ännu värre gaser i hemmet” Jag förknippar fällor och dåliga gaser med ett avlopp eller septisk system som en källare golvbrunn aldrig skall anslutas till.

Du har rätt att golvbrunnar är ofta kopplade till omkretsen avloppssystemet, men fällor skulle vara nästan värdelösa utan ett pålitligt flöde av vatten. Om en källare med en golvbrunn har en radon installerat den vägen skulle tätas. Om akut pumpning önskas på insidan av huset då grop eller en ny man skulle behöva för att kunna samla alla inre vatten och pumpa ut utan att ge en luftväg. Jag tror att pumpen skulle blockera luftflödet när den inte aktiveras;. Bud

guy48065 Medlem

Så i det ideala installera det är nära noll luftflödet från det konditionerade utrymmet på utsidan? Golvbrunnar är inkopplade, genomföringar och porositet förseglas. All luft som kommer från marken. Kan du drar mycket luft ur jord 6-7 fot under lönegrad? För en manometer som skall användas här fläkten måste vara en mycket lågt statiskt tryck typ. Är det rör sig vanligen mycket CFM eller bara en viskning?

Bud9051 Medlem

Syftet med fläkten är att skapa tryckskillnaden eftersom vi kan aldrig (nästan) få en perfekt tätning mellan källaren (rade eller inte) och underplattan. Jag förväntar mig en viskning och om det var en mycket mer jag skulle gå söker efter läckor, särskilt på vintern med tjäle och snö pack. Det skulle också kunna dra ur avloppssystemet så kanske mer luft. Jag skulle behöva söka för att hitta den rekommenderade indikationen tryck, men bör vara lätt att hitta.

Jag besökte ett hem där han inte ville ha en andra sump så jag föreslog att han skapar en förseglad vägt styvt skum lock eller kanske en fotboll storlek boll vilar i en gummipackning. Tanken var, om ett rör bröt stigande vattnet skulle flyta locket och låt avloppsbrunnar att gå till jobbet. Aldrig hade möjlighet att göra ett uppföljningsbesök, men att döma av annat arbete han gjort Jag misstänker att han skapat något,. Bud

Läs mer på: http: //www.this webbplats / forum / källare-vindar-crawl-utrymmen / 519242-radon-minskning-varför-gör-work.html # ixzz2uOAiW1JG